Bezienswaardigheden Oezbekistan

Bezienswaardigheden Oezbekistan

De rijke geschiedenis van Oezbekistan, wat het voornamelijk dankt aan de ligging aan de zijderoute, zie je terug in de mooie bezienswaardigheden van het land. Deze zijn over het algemeen goed bewaard gebleven. De bouwstijl en aankleding is compleet anders dan in meer bezochte landen in Azië, waardoor een bezoek een welkome afwisseling van de tempels en pagodes is. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden in Oezbekistan:

Registan

Samarkand is een van meest interessante steden voor reizigers in Oezbekistan. Het was een belangrijke stop op de Zijderoute, waar het veel rijdkommen aan over heeft gehouden. Er is veel te zien in de stad, maar Registan is echt het hoogtepunt. Rondom dit plein zijn de mooiste bouwwerken van de stad gebouwd. Deze zijn bovendien prachtig versierd.


Shah-i-Zinda

Ook de tweede bezienswaardigheid van deze lijst is gelegen in de stad Samarkand. Het is een van de grootste en meest bekende mausolea van Centraal-Azië. De prachtige ingang van het mausoleum is het bezoek alleen al waard, maar je moet het zeker ook van binnen gezien hebben. Het Gur-e-Amir mausoleum, tevens gelegen in Samardkand, is ook absoluut een bezoek waard.


Itchan Kala

Ook de stad Khiva was een populaire stop tijdens de hoogtijdagen van de Zijderoute. Dit zie je het beste terug in Itchan Kala, het historische centrum van de stad. Binnen de stadsmuren vind je talloze bezienswaardigheden. Neem flink de tijd om dit openluchtmuseum goed te verkennen.


Bukhara

In de heilige stad Bukhara bewonder je met name religieuze bezienswaardigheden. Dit is geen straf, want deze zijn stuk voor stuk prachtig. Hoogtepunten zijn de Minaret van de Kalon en de Poi Kalyan moskee.

bezienswaardigheden oezbekistan


Tashkent

In tegenstelling tot veel andere landen is de hoofdstad Tashkent niet per se het hoogtepunt van je reis door Oezbekistan. Er zijn echter wel een aantal bezienswaardigheden te vinden die je zeker even gezien moet hebben. Bekijk hier onder meer het Onafhankelijkheidsplein, de Barak-Khan Madrassah en de Teleshayakh moskee.


Lees verder over Oezbekistan