Rondreis Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan

Je kunt Oezbekistan absoluut als backpacker bezoeken. Zeker als je al de nodige reiservaring hebt is dit goed te doen. Voor de beginnende backpacker is reizen door Oezbekistan wellicht wat lastiger. Zeker in vergelijking met populaire landen in Zuidoost-Azië zul je wat meer moeite moeten doen om bepaalde zaken te regelen. Ook kom je minder snel andere backpackers tegen, wat alleen reizen minder aantrekkelijk maakt. Een rondreis door Oezbekistan is daarom zeker het overwegen waard.

De mogelijkheden

Veel bekende Nederlandse reisbureaus bieden reizen aan naar Oezbekistan. Deze reizen variëren van een reis door alleen Oezbekistan van ongeveer twee weken, tot langere reizen waarbij ook andere landen in Centraal-Azië worden bezocht. Het is aan jou om te bepalen voor welke optie je kiest. Als het mogelijk is raden we zeker aan om ook deze andere landen te bezoeken, maar ook een reis naar alleen Oezbekistan is ontzettend leuk.

Zijderoute

Oezbekistan ligt op de oude Zijderoute, waar het veel van haar rijkdommen aan dankt. Voor veel reizigers is dit een van de redenen om het land te bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om een rondreis te maken langs (een gedeelte van) de Zijderoute. Je bezoekt dan niet alleen Oezbekistan, maar ook buurlanden als Turkmenistan, Kazachstan en Kirgizië. Dit zijn vaak langdurige reizen, waarbij je wel ongeveer een maand onderweg bent. Ook worden er vaak kortere varianten aangeboden als dit beter in je plannen past.

Rondreis Oezbekistan boeken

Zoals gezegd zijn er meerdere reisbureaus waar je de rondreis door Oezbekistan kunt boeken. Een van deze partijen is Tiara Tours, een bedrijf veel ervaring en leuke reizen. Zij bieden reizen aan naar alleen Oezbekistan en reizen waarin ook andere landen in Centraal-Azië worden bezocht.