Vliegtickets Israël

Vliegtickets Israël

Israël ligt in het zuidwesten van Azië, grenzend aan onder meer Libanon, Egypte en Jordanië. Een bezoek aan Israël is goed te combineren met een bezoek aan Jordanië, maar de meeste reizigers kiezen er toch voor om naar Israël te vliegen. Het land beschikt over enkele internationale vliegvelden, met goede verbindingen met Europa en veel andere landen in Azië. Op deze pagina lees je onze tips over het boeken van vliegtickets Israël.

Waar naartoe vliegen?

Er zijn dus enkele internationale vliegvelden gelegen in Israël. Het Ben Gurion Airport vliegveld is verreweg het grootste van het land en is de meest logische keuze als je naar Israël wilt vliegen. Dit vliegveld ligt nabij Tel Aviv, maar vanaf hier ben je ook snel in Jeruzalem.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Israël, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Ben Gurion Airport Tel Aviv KLM, Transavia, El Al, Arkia, easyJet, Israir Airlines, Ryanair, Turkish Airlines & Royal Jordanian
Ramon Airport Eilat Transavia, Israir Airlines, Arkia, Ryanair, Wizz Air & Lufthansa
Haifa Airport Haifa Israir Airlines

Binnenlandse vluchten

De drie bovenstaande vliegvelden zijn de enige vliegvelden met vaste binnenlandse vluchten. Dit is een optie als je tijd wilt besparen op je reistijd.

Goedkope vliegtickets Israël

Omdat je weinig opties hebt wat betreft de vliegvelden in Israël waarop je kunt vliegen valt er niet veel te vergelijken. Wel kun je vergelijken wat het kost om van een ander vliegveld naar Israël te vliegen. Vluchten vanuit Duitsland of België kunnen soms goedkoper zijn dan vanuit Nederland.

Een andere tip om veel geld te besparen op je vliegticket is door verschillende data te vergelijken. Enkele dagen eerder of later vliegen kan veel geld schelen. Over het algemeen is vliegen op dinsdag, woensdag of donderdag het goedkoopst. Bekijk eerst de prijzen van een aantal verschillende dagen voordat je jouw daadwerkelijke reis vastlegt.

Vliegtickets Israël boeken

Voor het boeken van een vliegticket Israël raden we aan om Cheaptickets.nl te gebruiken. Zij beschikken over een goede service, een duidelijke website en uitstekende prijzen.