Arad

Arad

Arad is een stadje op vijftig kilometer afstand van de Dode Zee en ligt in een woestijnachtig gebied. Het is een wat minder bezochte plek in Israël, en veel Israëliërs vinden dat er weinig te doen is. Hier lees je wat je in de buurt van deze stad allemaal wél kunt doen.

Avontuur

Er zijn verschillende adventure-activiteiten te doen rondom Arad. Denk aan mountainbiken, canyoning en bergbeklimmen. Ook is het een perfecte omgeving om te hiken. De hike routes worden aangegeven met duidelijke markeringen midden in de woestijn; verdwalen is dus bijna niet mogelijk. Een andere aanrader is het bezoeken van een zoutgrot, waar je kan ‘caven’.


Arad


Masada National Park

Zeker een bezoek waard is Masada, een berg vanaf waar de zonsopkomst weerzinwekkend is. Om deze te spotten is het nodig om vroeg op te staan ‘s ochtends – meer dan een uur voor zonsopkomst. Met de taxi kun je vanaf Arad in een half uur in Masada terechtkomen, waar nog een kleine klim te wachten staat om van de zonsopkomst te kunnen genieten. Loop hierna door de straatjes van de stad die in 30 na Christus gebouwd is

De Dode Zee

Ook goed bereikbaar vanaf Arad is de Dode Zee. Je kunt hierheen via Masada en het combineren in een dagtrip, wat we aanraden wanneer je wat krap qua tijd zit. Vanaf Arad zelf gaat er een directe bus naar Ein Bokek, wat ongeveer anderhalf uur duurt. Een van de redenen dat we Arad aanraden is vanwege de ligging ten opzichte van de Dode Zee, zonder een toeristische plaats zoals Ein Bokek te zijn.

Sjabbat

Tijdens Sjabbat zijn de meeste winkels gewoon geopend, in tegenstelling tot veel andere plekken in het land. Een aanrader om Sjabbat door te brengen, dus!

Hoe kom ik er?

Arad is goed bereikbaar vanaf Jerusalem. Hier kun je een directe bus nemen naar het stadje, of via Beer Sheva reizen. Ook vanaf Tel Aviv is het mogelijk om naar Arad te komen, al duurt dit iets langer dan vanaf de andere plaatsen.