Haifa

Haifa

Een kustplaats in het noorden van Israël is Haifa, waar vele Israëliërs graag zijn om van het strand en de zee te genieten. De stad ligt aan de Carmel Mountain en is een mooie plek om tot rust te komen – al valt er ook genoeg te beleven.

Baha’i Gardens

De belangrijkste trekpleister van de stad en een werelderfgoed zijn de Baha’i tuinen. De plek biedt een fantastisch uitzicht over de kust van Haifa en is op zichzelf ook een pareltje. Ook tijdens Sjabbat zijn de tuinen geopend. Het geheel bestaat uit negentien terrassen, met 1.400 traptreden – een flinke klim om helemaal naar de top te komen. Daarnaast is het een religieus terrein, wat betekent dat je alleen binnenkomt met de juiste bedekkende kleding.


Haifa


Andere bezienswaardigheden

Masada is de straat in Haifa waarnaar veel creatievelingen hun weg hebben gevonden. Veel boetiekjes, koffiezaakjes en restaurantjes zijn hier te vinden. Daarnaast is het zeker een aanrader om tijd te spenderen op het strand van deze stad. Ook een van de belangrijkste heiligdommen ter wereld is hier gelegen, de grot van Elia, waar volgens de Bijbel de Profeet schuilde.

Akko

Vijfentwintig kilometer ten noorden van Haifa ligt Akko – een erg oude stad en een UNESCO Werelderfgoed en een heilige stad voor het Baha’i geloof. Een middag-uitstapje naar deze stad doet je onderdompelen in het 18e eeuwse leven in het Midden-Oosten. Vooral een erg leuke plek om lekker rond te struinen.


Haifa


Sjabbat

Haifa is een goede plek om Sjabbat te besteden. Vele musea, de markt en veel restaurants zijn gewoon geopend. Ook het openbaar vervoer gaat gewoon door, en het strand is te bezoeken. Een aanrader, dus! Let wel op dat het openbaar vervoer van en naar Haifa tijdens Sjabbat niet rijdt.

Hoe kom ik er?

Vanuit Akko is het ongeveer vijfentwintig minuten met de trein naar Haifa.

Vanaf Tel Aviv (anderhalf uur) en Jeruzalem (twee uur) is Haifa goed te bereiken met de bus.