Visum Israël

Visum Israël

Israël is met zijn vele historische plaatsen, eeuwenoude cultuur en schitterende natuur een van de meest interessante bestemmingen in West-Azië. Of je nu oude steden wil ontdekken, duiken, hiken of op het strand wil liggen, als backpacker kun je je hier uitstekend vermaken. In dit artikel lees je alles over een visum voor Israël.

Visum Israël

Houders van een Nederlands en Belgisch paspoort hoeven van tevoren geen visum voor Israël aan te vragen. Na aankomst kun je negentig dagen in het land blijven.

Hoe kun je een visum voor Israël krijgen?

Je hoeft als toerist dus niet van tevoren een visum voor Israël te regelen. Bij aankomst krijg je een gratis toeristenvisum waarmee je negentig dagen in het land kunt blijven. Je kunt het land binnengaan via diverse landsgrenzen en de internationale luchthavens.

Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal zes maanden na vertrek geldig behoort te zijn. Vanwege de veiligheid is het bij de douane gebruikelijk dat veel vragen worden gesteld.

Mogelijkheid om te verlengen

Voor verlenging kun je contact opnemen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Jeruzalem en zij kunnen je een verlenging van opnieuw negentig dagen geven. Het is echter niet 100 procent zeker dat je verzoek tot verlenging wordt ingewilligd.

Overstay

Als je later nog eens terug wil keren naar Israël, is ‘overstaying’ geen goed idee. Een veelvoorkomende maatregel is namelijk uitzetting, met als consequentie dat je Israël niet opnieuw mag binnengaan. Daarnaast kun je ook een geldboete krijgen wanneer je illegaal te lang blijft.

Grensovergangen

Israël wordt omringd door Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Enkele grenzen zijn open voor toeristen, maar velen zijn alleen passeerbaar voor VN-troepen of medisch personeel. Houd er rekening mee dat door politieke spanningen de situaties bij grenzen onverwacht kunnen veranderen. Check altijd de actuele informatie voor je daadwerkelijk de grens over wil steken.

Tussen Jordanië en Israël zijn er drie grensovergangen waar je als toerist kunt oversteken.

  • Wadi Araba Border Crossing Station
  • King Hussein Bridge Border Crossing
  • Jordan River Border Crossing

Ook vanuit Egypte kun je als buitenlander over land naar Israël reizen.

  • Taba Border Crossing Point

Als houder van een Nederlands of Belgisch paspoort kun je eveneens vrij tussen Palestina en Israël reizen.

Voor toeristen zijn de landsgrenzen tussen Libanon en Israël gesloten. Ook tussen Syrië en Israël kun je niet over land reizen.

Visa run

Doordat je van tevoren geen visum voor Israël hoeft aan te vragen, kun je een van de grenzen oversteken en vervolgens weer terugkeren. Reken er op dat, meer nog dan in andere landen, dit wel vragen kan opleveren.

Lees verder over Israël