Bezienswaardigheden Israël

Bezienswaardigheden Israël

Er zijn vele schitterende bezienswaardigheden te bezichtigen in Israël. Veel van deze hoogtepunten hebben te maken met de lange geschiedenis van het land. Ook zijn er meerdere natuurlijke bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Op deze pagina beschrijven we onze favoriete bezienswaardigheden in Israël.

Klaagmuur

De Klaagmuur, ook wel de westelijke muur, is een van de heiligste monumenten in Jeruzalem. De muur was een onderdeel van een tempel op de tempelberg. Deze tempel werd grotendeels verwoest, alleen de muur bleef over. Joden gingen vervolgens aan deze muur klagen over de verwoesting van deze tempel, waarna deze muur de bijnaam Klaagmuur kreeg. Tegenwoordig wordt de muur gebruikt om te bidden.


Jad Wasjem Holocaust Memorial

Jad Wasjem is het officiële monument van de Israëlische staat om de Joodse slachtoffers van de Holocaust te herdenken. Het is een indrukwekkend museum, waar je meer leert over deze zwarte bladzijden uit de geschiedenis.


Magdala

Magdala was een oud vissersdorp gelegen aan het Meer van Tiberias. Het speelt een belangrijke rol in de Bijbel en wordt gezien als de geboorteplaats van Maria Magdalena. Vandaag de dag is het een bedevaartsoord, gelegen in de stad Migdal. Magdala is met name interessant voor toeristen die een interesse hebben in de Bijbel en gerelateerde onderwerpen.


Masada National Park

Israël is meer dan historische en culturele bezienswaardigheden. Er zijn ook een aantal fraaie nationale parken die een bezoek waard zijn. Onze favoriet is het Masada National Park. Hier kun je niet alleen een mooi landschap bewonderen, maar ook het Masada fort bezoeken. Het park ligt nabij de Dode Zee.

bezienswaardigheden israël


Israel Museum

Dit museum ligt in Jeruzalem en is een van de beste musea van het land. Je leert hier meer over de geschiedenis van Israël. De diversiteit aan onderwerpen en voorwerpen maakt het een interessant museum.


Ein Gedi

Het Masada National Park is een mooi stuk natuur nabij de Dode Zee, maar ook Ein Gedi valt in deze categorie. Ein Gedi is een natuurreservaat waar je onder meer goed kunt wandelen en watervallen kunt bezoeken.

bezienswaardigheden israël


Bahá’í Gardens

De Bahá’í Gardens zijn zonder twijfel het hoogtepunt van de stad Haifa. Het staat ook bekend als de hangende tuinen van Haifa. Hier zie je prachtige tuinen aangelegd op meerdere terrassen gelegen op een heuvel.


Timna Valley

In het zuiden van Israël ligt de schitterende Timna Valley. Uniek gevormde rotsen, grotten en het woestijnachtige landschap maken dit een hele mooi vallei en een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Israël.

bezienswaardigheden israel


Mahane Yehuda Market

De Mahane Yehuda Market is een van de bekendste en populairste markten van Israël. Je kunt er niet alleen je dagelijkse boodschappen doen, maar ook toeristen die een snack of een lekkere lunch willen kunnen hier goed terecht. Bovendien is het gewoon leuk om over de markt te lopen en mensen te kijken.


Caesarea

Het archeologische park van Caesarea behoort tot de favoriete bezienswaardigheden onder geschiedenisliefhebbers die Israël bezoeken. De verschillende archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd zijn bijzonder mooi om te zien. Zo zie je hier onder meer een amfitheater en een hippodroom.

bezienswaardigheden israël