Vervoer Israël

Vervoer Israël

De trein is ons favoriete vervoermiddel in Israël. Niet alle bestemmingen beschikken echter over een treinstation en op veel routes rijden er slechts enkele treinen per dag. De bus is daarom voor veel afstanden de beste optie. Op deze pagina lees je alles over vervoer in Israël.

Trein

Waar het mogelijk is om per trein te reizen is dit wat ons betreft de beste optie. Met name langs de kust en tussen de grote steden is het mogelijk om per trein te reizen. De treinen zijn modern, comfortabel en rijden over het algemeen op tijd. Een nadeel is wel dat er niet zo veel treinen rijden. Bekijk daarom goed of de treinen die rijden in jouw reisschema passen. Als je enkele uren moet wachten op de trein kun je beter de bus nemen.

Bus

Israël beschikt over een goed busnetwerk, wat voornamelijk beheerd wordt Egged; de grootste busmaatschappij van het land. De meeste steden zijn met de bussen van Egged bereikbaar. Bussen rijden vaak, zijn van goede kwaliteit en prima betaalbaar. Houdt er rekening mee dat er op Sabbat en op feestdagen niet of nauwelijks bussen rijden.

Taxi’s

Om je binnen steden en voor andere korte afstanden te verplaatsen is de taxi een goede optie. Alle taxi’s beschikken over een meter, die door de chauffeurs verplicht gebruikt moet worden.

Naast deze reguliere taxi’s rijden er in Israël ook veel gedeelde taxi’s rond, ook wel sherut genoemd. Deze minibussen rijden op vaste routes door de stad. Je kunt ze bij bushaltes aanhouden om een stuk mee te rijden. Dit is met name een goede optie om je snel en goedkoop door de stad te verplaatsen.

Auto huren

Het is ook mogelijk om zelf een auto te huren. Let wel goed op, want het verkeer in Israël kan behoorlijk chaotisch zijn. Zeker in de grote steden kan het behoorlijk druk zijn.

Populaire afstanden in Israël

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Israël.

Afstand Vervoermiddel Duur
Tel Aviv naar Haifa 1 uur
Jeruzalem naar Ein Bokek 2 uur
Haifa naar Jeruzalem 2 uur
Tel Aviv naar Mitzpe Ramon 3 uur
Haifa naar Akko 0,75 uur
Jeruzalem naar Tel Aviv 0,5 uur
Mitzpe Ramon naar Eilat 3 uur
Jeruzalem naar Arad 1,5 uur
Nazareth naar Jeruzalem 2 uur
Ein Bokek naar Masada 0,5 uur