De leukste clubs op Bali

De leukste clubs op Bali

Het Indonesische eiland Bali staat algemeen bekend om haar tropische atmosfeer, goedkope (en lekkere!) eten, en natuurlijk haar bruisende nachtleven. Vanuit allerlei verschillende landen op de wereld wordt er op het eiland tot in de vroege uurtjes goedkoop gegeten, gedronken en genoten. Bali is dan ook erg in trek bij (vaak luidruchtige) Australiërs, voor wie het relatief dichtbij en ook extreem goedkoop is om hier te reizen en te drinken. Feesten kun je het beste doen in Kuta en Seminyak. Deze plaatsen zijn berucht onder de backpackers en surfers, als the place to be om nachtelijke avonturen te beleven. Let wel: als je niet van drukte en toerisme houdt en liever de lokale kroegjes op zijn kop zet, is het wellicht beter om Kuta en Seminyak te vermijden. Dan zijn plekken als Uluwatu, Canggu en Ubud geschikt voor jou. Wij hebben daarom zowel de leukste clubs als de leukste lokale barretjes voor jou op een rijtje gezet.

Kuta

Deze centraal gelegen stad staat erom bekend een grote toeristenpleister te zijn. Het nachtleven is hier enorm gegroeid in de afgelopen jaren, en dit neemt ook de nodige risico’s met zich mee. Wees gewaarschuwd voor criminaliteit—zakkenrollers, oplichters en drugsdealers zijn hier actief. Vooral de laatstgenoemde is een waarschuwing waardig, aangezien hier ieder jaar toeristen worden opgepakt nadat ze (soft)drugs aangeboden hebben gekregen van een undercover politieagent. Onthoud dat Bali een van de landen is waar de doodstraf staat op drugsbezit en dat corruptie hier een erg groot probleem is. Qua clubs zit je in Kuta dan ook vrijwel altijd gebakken. Een van de snelst groeiende concepten binnen deze branche zijn de ‘rooftop’ bars. Dit zijn clubs op het dak van een hoog gebouw waar je een adembenemend uitzicht hebt van de stad.

Sky Garden

Sky Garden is de meest bezochte club op Bali en heeft recentelijk nog de titel “Beste Club van Indonesië” behaald. De club bevindt zich in de straat waar de meeste nachtclubs zich bevinden en richt zich specifiek op de nacht. In tegenstelling tot vele andere barretjes in Kuta is dit een dure, drukke nachtclub waar vaak evenementen plaatsvinden en waar je dj’s als Afrojack, Yellow Claw en andere Nederlandse namen voorbij ziet komen. Entreeprijzen lopen uiteen van RP 100.000 tot RP 200.000 (tussen de 6 en 12 euro) en hangen af van de tijd waarop je gaat. Drankprijzen zijn relatief gelijk aan die van de 101—zo’n 3 euro. Ook dit is afhankelijk van het moment waarop je gaat. Ook leuk om te weten is dat ze een speciaal beleid hebben voor vrouwen— ‘Dress to Impress’ en je mag gratis naar binnen. Houd er rekening mee dat dit natuurlijk een bepaald type mensen aantrekt en wees daarop voorbereid. Het spreekt dan ook voor zich dat je als vrouw voorzichtig moet zijn en moet weten waar je aan begint, mocht je besluiten om mee te doen aan dit beleid.Bron foto


Seminyak

Potato Head

Onze persoonlijke favoriet. Potato Head onderscheidt zich van de bovengenoemde clubs omdat er veelal deep house en lounge techno gedraaid wordt. Dit geeft naar ons idee een zomers gevoel en is zowel leuk overdag als ’s avonds. Daarnaast vonden wij het eten een stuk lekkerder dan bij de andere clubs. De drankjes zijn hier echter wel duurder, maar daar staat tegenover dat er geen entreekosten gevraagd worden. Als je gaat, zorg er dan voor dat je een van de fenomenale cocktails drinkt—daar staat deze club immers om bekend. Overdag kun je ook heerlijk relaxen in deze beach club in Seminyak.


Potato head Bali


Double-Six Rooftop

Deze club beschikt over een van de beste uitzichten op Bali. Een flink nadeel is wel dat de club vrij prijzig is—als je graag een panoramische zonsondergang wil zien vanuit een supercomfortabele ‘pod’, gaat je dat alleen dan wel 63 euro kosten. Vind je dit teveel? Neem dan plaats aan de houten stoelen aan de zijkant van de club, dat is gratis (mits er geen evenement wordt gehouden en je niet hoeft te parkeren). Ook voor de drank betaal je de westerse prijs, en gemiddeld 50 cent meer voor een biertje. Hoewel, als je wat meer geld hebt om te besteden is deze club zeker een aanrader. Het uitzicht is er fantastisch en geeft de club een rijk karakter.

Uluwatu

Single Fin

Voor backpackers is dit de ultieme spot. Deze lounge bar ligt aan de fraaie kust van Uluwatu, dus een Balinese zonsondergang is gegarandeerd. Er treden vaak live dj’s of bands op, en dat geeft de bar een gezellig karakter. Ook het eten is to die for; plus het is verrassend goedkoop. Ben jezelf er wel van bewust dat het in het weekend en in het hoogseizoen nogal druk kan zijn, dus ga op tijd. Zo voorkom je de lange wachttijden voor een tafeltje.Canggu

Old Man’s

Met je voeten in het zand en een biertje in de hand, geniet je van dit strand. Old Man’s is een bekende bar voor surfers van over de hele wereld, en ligt aan de meest beruchte surfspot van Canggu, Batu Bolong Beach. Als je wilde surfplannen hebt, zorg dan dat je hier op zijn minst een biertje drinkt (of twee, of drie!). De keuken focust zich vooral op westers eten, maar is van uitzonderlijk hoge kwaliteit—goed als je toe bent aan eens iets anders dan de lokale nasi goreng. De zonsondergang is er prachtig en het is niet al te duur om hier een avondje los te gaan; de financiële schade zal (vrijwel altijd) binnen de perken blijven.

Finn Beach Club

Bij de Finn Beach Club loopt de rekening sneller op. Dan verblijf je wel in een van de mooiste beach clubs van Bali. Hier kun je vanuit het zwembad, met een cocktail, van de zonsondergang genieten.


Club Canggu


Ubud

Laughing Buddha

Voor zij die het strandleven in het zuiden achter zich hebben gelaten en toe zijn aan het snuiven van wat cultuur, kunnen hun dromen waarheid laten worden in Ubud, het hart van Bali. Ubud is booming; steeds meer kleine barretjes en leuke spots voor backpackers vestigen zich hier. Gelegen op de meest centrale plek, aan de Jl. Monkey Forest, bevindt zich de Laughing Buddha. Als je van live bandjes houdt, ben je hier aan het goede adres; iedere avond zijn er optredens.