De Trans Mongolië Express

De Trans Mongolië Express

De Trans Mongolië Express van Rusland naar China is een geweldige manier om je backpackreis te beginnen. Zeker als je wilt backpacken in China is dit een ideaal startpunt. Maar ook als je vanuit Beijing snel door wilt reizen of weer terug wilt naar huis is dit een geweldige ervaring.

De Trans Mongolië Express is een stuk minder bekend dan de Trans Siberië Express maar dit wil niet zeggen dat deze treinreis minder uniek of bijzonder is. In tegendeel. De Trans Mongolië Express brengt je – als je geen tussenstops maakt – in 6 dagen van Moskou naar Beijing en is ideaal voor reizigers die de tijd hebben en daarbij meer van de omgeving willen zien. Dat de trein daarnaast een stuk milieuvriendelijker is dan het vliegtuig, is ook een reden dat veel mensen deze reis boeken.

Back to basic

De coupés waarin je slaapt zijn krap en deel je meestal met andere mensen. Mensen uit verschillende culturen, met verschillende verhalen. Deze treinreis is de ideale manier om hiermee kennis te maken. Je zult merken dat het contact leggen tijdens deze reis met alle treinreizigers gemakkelijk gaat. Want dat is het leuke aan het gebrek aan WiFi: we maken meer tijd voor elkaar vrij en staan open voor nieuwe gesprekken. Dat er daarnaast ook geen douche aanwezig is, maakt de saamhorigheid nog groter. Want 6 dagen niet douchen is iets dat wij eigenlijk niet meer kennen.

Wanneer je even alleen wilt zijn kun je genieten van de bijzondere uitzichten. De landschappen veranderen continu en het meest indrukwekkende is wanneer het Russische landschap veranderd in het Chinese.


Transmongolie 1


Transmongolie 2


Eten en drinken

Verwacht niet te veel van het restaurant in de trein. Het eten en drinken is duur en niet bijzonder. Het is daarom aan te raden eigen snacks mee te nemen en vooral noodles zijn ideaal. In de trein is zowel koud als warm drinkwater aanwezig en zo kun je eenvoudig en goedkoop eten. Wanneer de trein stopt heb je de kans om even je benen te strekken en eten en drinken te kopen. Lokale vrouwen staan hier met karren vol zelfgemaakt eten te wachten dus ook hier kun je je lunch of avondmaaltijd halen.

Tussenstops

Wil je niet in één keer door naar Beijing, maar wil je bijvoorbeeld een paar dagen Mongolië ontdekken? Dat kan ook. De trein stopt regelmatig. Irkutsk en Ulaanbaatar zijn de twee stops waar de meeste reizigers een paar dagen vertoeven. Mocht je in één keer door willen reizen naar China, let er dan goed op dat je wel een visum voor Mongolië aanvraagt. Je reist immers door het land en een visum is dus verplicht.


Transmongolie 3


Ulaanbaatar 1


Regelen en kosten

Je kunt de treinreis boeken als een echte rondreis of ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Uiteraard is alles zelf regelen een stuk goedkoper. Als je losse treinkaartjes koopt en de goedkopere opties kiest kan je zeker voor minder dan € 1000 de Trans Mongolië Express afleggen. Dit kan je onder andere regelen bij Treinreiswinkel en Tiara Tours.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0