Top 5 bezienswaardigheden in Azie

Top 5 bezienswaardigheden in Azie

Er zijn zo veel bezienswaardigheden in Azië die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. De meeste backpackers beschikken helaas echter niet over de hoeveelheid tijd en/of geld die nodig om al deze bezienswaardigheden te bezoeken. Toch zijn er een aantal absolute hoogtepunten waarvan je er eigenlijk zeker wel minimaal één moet bezoeken tijdens je backpack reis. De bezienswaardigheden in de top vijf die wij hebben samengesteld liggen redelijk ver uit elkaar. Alle vijf bezichtigen tijdens een enkele reis is daarom wellicht te lastig maar een of twee moet zeker lukken.

1) Taj Mahal

Agra 1

Één van de zeven wereldwonderen, het symbool van India en bovenaan onze lijst van favoriete bezienswaardigheden in Azië. Dit prachtige gebouw staat in de vrij oninteressante stad Agra dat naast Taj Mahal ook plaats biedt aan het tevens prachtige Agra Fort.

2) Chinese muur

Chinese Muur 1

Dit indrukwekkende bouwwerk is oorspronkelijk gebouwd als verdedigingsmiddel tegen invasies van verschillende volken. Met een lengte van ruim 6.000 kilometer loopt het door een groot deel van, noordelijk, China. Grote delen van de muur zijn in verval geraakt en nauwelijks meer te bezoeken. Rond Beijing zijn stukken van de muur echter gerenoveerd, waaronder het populaire Bandaling.

3) Angkor

Siem Reap 5

Waar de bovenstaande twee bezienswaardigheden wat lastiger te bereiken zijn voor sommige backpackers is Angkor ideaal gelegen in het hart van Zuidoost-Azië, bij Siem Reap in Cambodja. Reken gerust een paar dagen uit als je alles wilt zien van het grootste tempel complex ter wereld.

4) Bagan

Bagan 1

In Bagan, Myanmar, is het niet één specifieke tempel die ontzettend bijzonder is, maar het is de gigantische hoeveelheid aan tempels dat het een van de mooiste plekken in Azië maakt. Verken de duizenden tempels over het uitgestrekte terrein per scooter, je bent er wel een paar dagen mee bezig. Het hoogtepunt is echter de prachtige zonsopkomst boven de tempels.

5) Borobudur

Yogyakarta 4

Yogyakarta wordt door vele gezien als de culture hoofdstad van Indonesië en Borobudur, de grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, draagt daar zeker aan bij. Borobudur ligt iets buiten de stad in het centrum van het eiland Java.