De 5 leukste vulkanen om te beklimmen

De 5 leukste vulkanen om te beklimmen

Een vulkaan beklimmen. Staat het nog niet op je bucketlist? Na het lezen van dit blog vast en zeker wel. De lastige weg omhoog, het gevoel van extase als je de top hebt bereikt en het uitzicht met zonsopkomst maken een vulkaan beklimmen heel bijzonder. Het is een echte once-in-a-lifetime ervaring, die je niet snel zult vergeten. In Zuidoost-Azië zijn heel veel vulkanen te vinden, vooral in Indonesië, maar welke moet je nu kiezen? Wij hebben de leukste vulkanen voor je op een rijtje gezet. Deze vulkanen zijn niet al te moeilijk, maar wel super indrukwekkend.

1. Bromo, Oost-Java, Indonesië

De Bromo vulkaan mag niet ontbreken aan je reis door Indonesië. Het grijze, maanachtige landschap rondom de Bromo doet buitenaards aan, wat mooi in contrast staat met de groene omgeving en bomen en planten die op andere, naastgelegen bergen nog wel groeien. Als je een tour boekt wordt je vroeg opgehaald, meestal rond half 4. Zo bereik je de top, op 2393 meter hoogte, precies op tijd voor de zonsopkomst; een adembenemende ervaring.

Bromo 2


2. Pinatubo, Filipijnen

De Pinatubo vulkaan vind je op Luzan, het meest noordelijke eiland van de Filipijnen. Door de uitbarsting van meer dan 20 jaar geleden, is er een prachtig groenblauw gekleurd kratermeer ontstaan op de top. De beste tijd om deze vulkaan van 1486 meter hoog te beklimmen is in Januari, omdat dan de temperatuur aangenaam is en de kleuren van het meer het mooist. Het eerste stuk leg je met een terreinwagen af, waarna je enkele uren de vulkaan beklimt.

3. Rinjani, Lombok, Indonesië

Deze actieve vulkaan is met 3726 meter de op een na grootste vulkaan van Indonesië. Als je naar Lombok bent gegaan via de Gili eilanden, heb je ‘m wellicht kunnen spotten vanaf de kust van deze eilandjes. Vanuit Senaru kun je het beste de vulkaan beklimmen, omdat dit de laatste plaats is voor de beklimming waar accommodatie is. De meeste tour-guides organiseren trips van drie dagen, waarbij de eerste dag de klim omhoog is, de tweede dag een rustdag aan het kratermeer is en je de derde dag afdaalt.

Rinjani 1


4. Batur, Bali, Indonesië

De Gunung Batur is een heilige vulkaan op Bali. De beklimming is goed te doen voor niet zulke actieve backpackers, aangezien deze ‘slechts’ 1717 meter telt. Ook voor deze vulkaan wordt je voor een trekking wordt je vroeg opgehaald. Na twee a drie uur klimmen bereik je de top, waarna je van een waanzinnig uitzicht over het groene Balinese landschap kunt genieten. Deze excursie is goed te combineren met een bezoek aan een koffie plantage of het Batur meer, aan de voet van de vulkaan.


5. Fuji, Japan

Het boegbeeld van Japan, Mount Fuji, is een klim voor de iets meer ervaren hikers onder ons. Dit is namelijk met 3776 meter de hoogste piek van Japan, en tevens de beroemdste. In tegenstelling tot de Batur op Bali, is dit een meerdaagse trekking. De beste weersomstandigheden zijn in juli en augustus. Na de klim kun je een wandeling maken langs de vijf omliggende meren (Fuji Go-ko), die bieden namelijk een prachtig vergezicht van de vulkaan.

Fuji 1