In beeld: Hill Country in Sri Lanka

In beeld: Hill Country in Sri Lanka

Sri Lanka is een van de meest diverse – en leukste – landen in Azië. Op het eiland vind je prachtige kustlijnen met mooie stranden, veel oude tempels, schitterende nationale parken en interessante steden. Hill Country is nog zo’n uniek gebied in Sri Lanka. Deze bergachtige regio staat bekend om de vele theeplantages. Van de grote stad Kandy, redelijk centraal gelegen op het eiland, tot aan het meer zuidoostelijke dorp Ella vind je ontelbaar veel theeplantages, waarvan de een nog mooier is dan de andere. Tussen Kandy en Ella reis je bovendien in een van de mooiste treinreizen ter wereld. Check deze foto’s van een aantal van de leukste bestemmingen in het groene Hill Country:

Ella

Ella is de bekendste en misschien wel leukste bestemming in Hill Country. Er is veel te zien en doen en heerst een leuke sfeer.

Ella


Ella 3


Ella 3


Adam’s Peak

De Adam’s Peak beklimmen voor zonsopkomst is een geweldige ervaring, te vergelijken met de Bromo vulkaan in Indonesië.

Adam's Peak 1


Adam's Peak 2


De treinreis tussen Kandy en Ella

Misschien wel hoogtepunt van je bezoek aan de Hill Country is de treinreis tussen Kandy en Ella. Wij maakten er onderstaande video van:


Nuwara Eliya

Meer theeplantages in Nuwara Eliya, maar het is hier een stuk rustiger dan Ella. Ideaal voor een lange wandeling.

Nuwara Eliya 1


Nuwara Eliya 2


Hill Country 2


Haputale

In Haputale vind je Lipton’s Seat, een prachtig uitkijkpunt over de theeplantages. Waarschijnlijk de beste spot om deze groene velden te bekijken.

Haputale 1


Haputale 2


Hill Country 1