Hiken in Zuid-Korea

Hiken in Zuid-Korea

Er wordt vaak geroepen dat hiken Zuid-Korea’s nationale en favoriete activiteit is als het gaat om vrijetijdsbesteding. Op zich is dit niet vreemd als je bedenkt dat het land gezegend is met bergachtige landschappen die maar liefst 70 procent van het land beslaan. Ga je backpacken in Zuid-Korea? Lees dan onze favoriete bergen en onze tips en laat je inspireren om de hoogte op te zoeken.

Algemene informatie

De herfst en vroege winter zijn onze favoriete periodes voor hiken in Zuid-Korea. Tijdens de maanden oktober, november en begin december biedt het berglandschap namelijk een visuele traktatie voor de ogen. De verschillende trekkingen bieden de mooiste uitzichten, van amberkleurige bossen en mysterieus mistige paden tot witte bergtoppen en volledig met sneeuw gebleekte landschappen.

Er zijn veel trekkingsroutes die je tot de hoog gelegen bergtoppen brengen maar ook uitstekende paden die je langs schitterende uitzichten leiden, maar je niet perse de hoogte in sturen. Een extra voordeel van hiken in Zuid-Korea is dat de trekkingen over het algemeen slechts een dag in beslag nemen. Zo hoef je geen tas mee te sjouwen voor overnachting maar neem je slechts een tas met voldoende water en snacks mee.


Jeju Island 1


Hallasan, de hoogste berg

Jeju Eiland is een van de mooiste bestemmingen van Zuid-Korea en word ook wel terecht het Hawaï van Azië genoemd. Een van de mooiste kenmerken van het eiland is de Hallasan berg (eigenlijk een vulkaan) die met 1950 meter de hoogste top van het land bezit. In de winter bezoeken Koreanen de berg massaal, bepakt met snowboards en ski’s. Tijdens de herfst decoreren de vulkanische kegels het versteende lava de landschappen voor een mooi uitzicht.

De meeste bezoekers starten in Hallasan National Park’s Visitors Center. Vanaf hier kan je kiezen uit de verschillende mogelijke trekkingroutes. Van 1,5 km (50 minuten) tot 8.7 km (5 uurtjes).

Seoraksan National Park

Het grootste nationale park van Zuid-Korea is het Seoraksan National Park. Naast de grootste is het wat ons betreft ook het mooiste nationale park van het land. Je kunt hier meerdere geweldige hikes maken. Dit alles op slechts een uur reistijd van Seoul. Bekijk onze pagina over het Seoraksan National Park voor meer informatie hierover.


Hiken Zuid Korea 1


Bukhansan, de populairste berg

Het mag dan wel niet de grootste of mooiste berg van Zuid-Korea zijn maar het is wel de meest populaire berg van het land vanwege de dichte lichting bij Seoul en het uitzicht op de stad. De berg staat bekend als de longen van Seoul vanwege de belangrijke rol die het speelt in het zuiveren van de met CO2 vervuilde lucht van de stad.

In het nationale park kan je kiezen voor verschillende routes. Zo zijn er makkelijke routes waar je zelfs gezinnen met kleine kinderen zal tegenkomen die kiezen voor een rustige wandeling langs verschillende tempels en door dichte bossen.

Wil je het echte avontuur aan? Kies er dan voor de 836 meter hoge top op te zoeken. Tevens het hoogste punt van Seoul en omgeving. Deze uitdagende route, met trappen die eindeloos lijken te zijn, zal de moeite geheel waard zijn als je eenmaal de top bereikt vanwege het schitterende uitzicht op Seoul.

Let wel op, Bukhansan is door Guinnes World Record uitgeroepen tot het meest bezochte nationale park ter wereld en de herfst en vroege winter vormen de populairste periode. Houd rekening met lange rijen en drukte op de wandelroutes.

Tips voor hiken in Zuid-Korea

– Vertrek vroeg in de ochtend en probeer de weekenden te vermijden. Zowel in het weekend als na het middaguur arriveren er bussen met grote groepen bezoekers maar ook de locals kiezen voor deze dagen en tijden. 1000 traptreden oplopen is net een stuk minder aangenaam als honderden mede-wandelaars je, al ellebogend, voorbij proberen te lopen. Ook de rijen voor de kabelbaan ritten zijn flink langer.
– Neem voldoende contant geld mee voor de taxi (van en naar de entree van de nationale parken), de toegangskaarten, souvenirtjes en eventuele snacks die te koop zijn op de bergen.
– Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks bij je hebt voor de trekking en de rit van en naar het nationale park.
– Zorg voor voldoende warme (thermo)kleding en onderschat de tenenkrommende kou op de top van de bergen niet! Hetzelfde geldt voor handschoenen, een muts, een sjaal en waterdichte schoenen.
– Ga niet zonder kaart op pad. Al zijn er veel borden op de route die je de weg wijzen, er zijn ook paden en kruispunten die dit niet hebben. Het hebben van een eigen kaart is dan noodzakelijk.
– Ben je van plan een hike te doen met zonsopgang? Vergeet dan niet je zaklamp in te pakken.

Wees sociaal