Bezienswaardigheden Palestina

Bezienswaardigheden Palestina

Veel mensen denken dat de belangrijkste religieuze bestemmingen in Israël liggen, maar ook Palestina beschikt over veel belangrijke locaties. Op deze pagina vind je een overzicht van deze en onze andere favoriete bezienswaardigheden in Palestina.

Mar Saba Monastery

Het Mar Saba klooster ligt ten oosten van de stad Bethlehem. Het is een Grieks-orthodox klooster en het behoort tot de oudste bewoonde kloosters ter wereld. Je moet een flink stuk de woestijn in rijden om het klooster te bereiken, maar het is wel wel een heel fraai complex.


Mount of Temptation Monastery

Ook de tweede bezienswaardigheid op deze lijst is een Grieks-orthodox klooster. Dit complex ligt net ten noordwesten van de stad Jericho en is wat gemakkelijker te bezoeken tijdens je reis door Palestina. Het klooster is gebouwd tegen een steile rots, wat het een bijzonder fotogeniek klooster maakt. Vanaf het klooster heb je bovendien een schitterend uitzicht over de omgeving.


Arafat’s Tomb

In de stad Ramallah kun je de tombe van Yasser Arafat bezoeken. Hij was tot zijn dood in 2004 de president van Palestina en is een belangrijk persoon in de geschiedenis van de gebieden. In 1994 won hij de Nobelprijs voor de Vrede. In het mausoleum leer je bovendien meer over de geschiedenis van Palestina.


The Church of St. Catherine

Deze katholieke kerk staat in de stad Bethlehem en is een van de mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw stamt uit 1882 en is uitstekend bewaard gebleven.


Cave of the Patriarchs

De Grot van de Patriarchen is het hoogtepunt van de stad Hebron. In deze grotten zijn belangrijke religieuze figuren als Abraham, Isaak en Jacob begraven. Deze grotten zijn echter niet zomaar toegankelijk voor iedereen. Boven de ingang van de grotten staat een groot gebouw waarin je meer leert over deze geschiedenis.


Paleis van Hisham

Dit paleis stamt uit de 8e eeuw en is een goede informatiebron voor de oude Islamitische cultuur. De ruïnes en de opgravingen zijn bijzonder om te zien, met name de uitstekend bewaard gebleven mozaïeken.


Milk Grotto

Deze kapel is een belangrijke religieuze bestemming in Bethlehem. Volgens de bijbel zocht Maria hier onderdak met haar baby Jezus. Het is met name deze achtergrond dat de kapel voor veel bezoekers speciaal maakt.


Geboortekerk

De Geboortekerk is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad Bethlehem. Deze kerk is gebouwd op de plek waar Jezus geboren zou zijn. De kerk is an sich niet zo bijzonder, maar deze achtergrond maakt het zeker een bezoek waard.