Geldzaken Brunei

Geldzaken Brunei

De Bruneise dollar is de munteenheid van Brunei. Deze valuta wordt regelmatig ringgit genoemd, wat de munteenheid van Maleisië is. De Bruneise dollar is gekoppeld aan de Singaporese dollar. Beide munteenheden zijn altijd evenveel waard. Je kunt in Brunei daarom ook met de Singaporese dollar betalen en het kan voorkomen dat je deze valuta als wisselgeld krijgt. Momenteel krijg je voor 1 euro zo’n 1,6 dollar terug. Dit betekent dat 5 Bruneise dollar ongeveer gelijk staat aan 3 euro. Brunei is een rijk land. De kosten voor je reis liggen daardoor ook hoger dan in andere Zuidoost-Aziatische landen.

Pinnen in Brunei

Geld pinnen is in Brunei geen probleem. Er zijn volop pinautomaten aanwezig in de oliestaat. Je Europese pinpas werkt zo goed als altijd. Als dit niet het geval is kun je eventueel met een creditcard geld opnemen.


Geld Brunei


Budget backpacken in Brunei

Je bent in Brunei wat meer geld kwijt dan in andere landen in de regio zoals Maleisië en Indonesië. Je bent met name meer geld kwijt voor een overnachting. Toch hoeft backpacken in Brunei niet zo veel geld te kosten als je wellicht denkt. Door te kiezen voor streetfood en goedkope accommodaties kun je voor een prima prijs enkele dagen in Brunei doorbrengen. Voor vervoer ben je niet zoveel geld kwijt en de meeste bezienswaardigheden zijn ook gratis te bezoeken.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Brunei. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 18 € 30 € 40
Vervoer € 5 € 8 € 10
Eten en drinken € 9 € 15 € 25
Activiteiten € 3 € 7 € 12
Totaal € 35 € 60 € 87

Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Brunei