Bezienswaardigheden Brunei

Bezienswaardigheden Brunei

Er zijn verschillende mooie bezienswaardigheden te verkennen bij een bezoek aan Brunei. Zo zijn er een aantal prachtige moskeeën die je kunt bekijken, kun je apen spotten in een groot nationaal park en kun je enorme paleizen bewonderen. In enkele dagen kun je deze verschillende trekpleisters bezoeken. Op deze pagina vind je een overzicht van onze favoriete bezienswaardigheden in Brunei.

Ulu Temburong National Park

Brunei heeft een groot onaangetast regenwoud met een heel diverse flora en fauna. Het gebied staat bekend om de vele wilde dieren die er zijn gehuisvest. Maar de neusaap is de meest bekende bewoner. Brunei heeft de grootste populatie wilde neusapen ter wereld, dus mocht je Ulu Temburong bezoeken, sta dan extra vroeg op en neem een verrekijker mee! (Tours zijn te boeken vanaf de hoofdstad Bandar Seri Begawan) Als je besluit om naar Ulu Temburong te gaan, mis dan zeker niet de Canopy Walkway. De brug hangt zo’n zestig meter boven de rug van een berg en biedt een geweldig uitzicht over het reusachtige groene regenwoud.


De Sultan Omar Ali Saifuddien Moskee

Als je in Brunei bent kun je een bezoek aan de Sultan Omar Ali Saifuddien Moskee niet overslaan. De moskee domineert de skyline van Bandar Seri Begawan, maar is vooral bekend om alle pracht en praal van het gebouw. In de Sultan Omar Ali Saifuddien Moskee wonen en werken maar liefst 3.000 mensen en het wordt gezien als één van de mooiste moskeeën in Zuidoost-Azië. De burgers van Brunei zijn erg trots op de moskee, want het symboliseert ‘s lands religie.


Jame’ Asr Hassanil Bolkiah Moskee

Een andere moskee die je haast niet mag missen als je in Brunei bent, is de Jame’Asr Hassanil Bolkiah Moskee. Het is gebouwd speciaal voor het 25-jarige jubileum voor de huidige sultan in 1994. Het is de grootste moskee in Brunei én één van de grootste in de regio. Met al zijn gouden torens is ‘t hét pronkstuk van Brunei’s erfgoed. De moskee staat in een prachtig statig complex, omgeven door een enorme tuin. Eenmaal binnen in de moskee kun je je vergapen aan de prachtige decoratie. Het is helaas niet toegestaan om foto’s te maken.


Istana Nurul Iman

In Brunei is ook het grootste bewoonde paleis van de wereld te vinden. De Istana Nurul Iman is meer dan 500 meter lang en 250 meter breed. Het heeft 1.788 kamers, 338 meer dan het Vaticaan in Rome: hier woont de Sultan van Brunei. Het paleis is gebouwd op de rivierbedding aan de heuvels van de Bruneirivier, ten zuiden van Bandar Seri Begawan. Istana Nurul betekent ‘het paleis van licht en geloof’ en is alleen geopend tijdens het Hari Raya seizoen, het einde van de ramadan en alle moslim feestdagen.


Kampong Ayer

Wil je de drukte van de grote stad Bandar Seri Begawan ontvluchten, ga dan een middag naar Kampong Ayer. Het is gelegen in de Brunei rivier, ongeveer veertien kilometer vanaf Brunei Bay. Kampong Ayer wordt ook wel, het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. (We laten jou beslissen of die vergelijking op zijn plaats is) Voor één Brunei dollar per persoon neem je een vissersboot naar het dorp. Aldaar slenter je over de houten steigers, langs de vele huisjes op stelten, de lokale markt (probeer vooral het breed uitgestalde Bruneise snoep!) en geniet van alle rust die het plaatsje te bieden heeft.


Gadong Night Market

Gadong is het grootste metropool gebied in Brunei en het staat bekend als het commerciële centrum voor jong en oud. Elke dag bruist het van activiteiten en het is de ideale plek om lekker te winkelen in het Jaya Hypermart and Seri Kenangan Complex. Eindig je dag met een bezoek aan de enorme night market en doe je tegoed aan de vele Bruneise delicatessen.


Royal Regalia Museum

Dit museum is opgedragen aan de Sultan van Brunei. Binnen het museum leer je meer over de Sultan en zie je verschillende voorwerpen die met de Koninklijke familie te maken hebben, zoals een aantal indrukwekkende koetsen.