10 must do’s in Chiang Mai

10 must do’s in Chiang Mai

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand en echt een must visit. Het is de ideale plek om bij te komen na het bruisende Bangkok. De relaxte vibe en diversiteit trekt veel expats en digital nomads aan. Velen bezoeken de stad in eerste instantie voor een week maar blijven soms een maand of langer plakken. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur, hippe barretjes, juist wilt detoxen, creatieve mensen wilt ontmoeten of een meditatiecursus wilt volgen, het kan in Chiang Mai allemaal.

Maak een ochtend wandeling in Old Town

De ommuurde oude stad midden in Chiang Mai is op haar best vroeg in de ochtend als de meeste toeristen nog liggen te slapen. Kijk je ogen uit over de glinsterende (oude) tempels en de traditionele teak houten ”Lanna” huizen, kruis pad met monniken onderweg naar de tempel en verdwaal in de kleine straatjes begroeid met planten en bomen die volledig in bloei staan.

Boek een yoga retreat

Chiang Mai is de ideale plek om tot jezelf te komen, te detoxen en een yoga cursus te doen. De stad barst van de yoga scholen waar je beginners en gevorderden lessen kunt volgen, maar je kunt ook all the way gaan en een yoga retreat boeken.

Neem een duik in de Grand Canyon

Op slechts twintig kilometer afstand van Old Town kun je heerlijk relaxen bij de Chiang Mai Grand Canyon. Het is makkelijk te bereiken per scooter en ideaal om aan de drukte en hitte van de stad te ontsnappen. Verwacht geen “echte” canyon, maar het smaragd groene water omringd door de rood gekleurde zand kliffen is zeker een must see. Je kunt er zwemmen en van de kliffen springen. Voor een mooie reflectie moet je vroeg in de ochtend gaan, de Canyon is vanaf 10.00 uur open.


Chiang Mai Grand Canyon 1

De Grand Canyon van Chiang Mai


Ga op een fotografie cursus

Chiang Mai is heel fotogeniek en ideaal om nieuwe foto skills te leren. Er zijn verschillende aanbieders die workshops verzorgen in de stad en de omgeving. Je leert de basics en net anders naar beeld te kijken voor creatieve shots. Vroeg in de ochtend wandel je over lokale food markten en bezoek je tempels om te oefenen met je nieuwe skills.

Bezoek Doi Suthep

Wat Ohra That Doi Suthep is één van meest heilige tempels in Thailand en staat boven op de Doi Suthep berg achter de Chiang Mai University. Je kunt er met de scooter of song taew heen, maar je kunt de top ook te voet bereiken. Het is een jungle tocht van ongeveer een uur waarbij je watervallen en kleine tempels passeert. Eenmaal de top bereikt heb je een adembenemend uitzicht over Chiang Mai. Interesse in Vipassana? Het meditatie centrum biedt verschillende programma’s aan die je kunt volgen.


Chiang Mai

De Doi Suthep tempel


Verken de stad op de fiets

Het is goedkoper, een goede work-out en je ontdekt nieuwe toffe buurten waar je met de song taew nooit gekomen was. Fiets in de namiddag naar Nimanhaemin in west. Hier vind je hippe koffie spots, goede restaurants, trendy shops en wijn & cocktailbars!

Neem een Thaise massage bij de Woman’s prison massage centre

Het Woman’s Correctional Institute heeft een re-integratie programma opgezet voor vrouwelijke gedetineerden. Ze krijgen kookles, een massage cursus en leren Engels ter voorbereiding op hun herintreden in de maatschappij. Het is een professionele massage salon, de vrouwen zijn heel vriendelijk en geven goede massages. Er is een wachtlijst dus boek van te voren.

Hiken in de jungle

Op slechts een half uur rijden van Chiang Mai kun je wandelen in de bergen, een jungle trekking doen, wildlife spotten, prachtige watervallen bezoeken en genieten van de mooie uitzichten over Chiang Mai.


Chiang Mai 11

De prachtige omgeving van Chiang Mai


Drink award winning Thai coffee en bezoek een kunst galerij

Chiang Mai is heaven voor koffie lovers en creatieven. Op elke hoek van de straat vind je hippe koffie bars en kunst galerijen. Ga zeker langs bij Ristr8tto voor je mooiste latte art gecreëerd door een world latte art champion en drink heerlijke ijskoffie bij Woo Cafe & Art Gallery aan de riverside.

North Gate Jazz Bar

De North Gate Jazz bar is de leukste en populairste hang-out van Chiang Mai. Er hangt een relaxte vibe, je ontmoet er een mix van locals en toeristen en elke avond wordt er livemuziek gespeeld. Kom voor 20.30 uur voor een goede zitplaats. De bands beginnen meestal rond 21.30 uur en de bar sluit net als alle uitgaansgelegenheden in Chiang Mai om 00.00 uur.

Meer over Chiang Mai