De Night Bazaar in Chiang Mai

De Night Bazaar in Chiang Mai

De Night Bazaar van Chiang Mai is te vinden aan de Chang Klan Road, het is de grootste markt van Chiang Mai. Wanneer je in het centrum van Chiang Mai verblijft is de Night Bazaar op loopafstand te bereiken. Anders is het een goede optie om je voor 60-80 baht door een tuktuk te laten afzetten. Bij de ingang/uitgang staan er constant tuktuks te wachten om je weer naar plaats van bestemming te rijden. De bazaar begint rond 18.00 uur en sluit rond 24.00 uur.


Chiang Mai 4


Souvenirs

In de middag begint de lokale bevolking hun marktkramen op te bouwen. Voorheen waren het vooral Chinese marktlui die op deze markt hun handel dreven. Momenteel wordt het vooral door de Thai zelf bemand. Een aantal dorpen uit de buurt laten hun ambachtelijke handwerken verkopen op de Night Bazaar. Je zult dan ook bij verschillende marktkramen dezelfde handwerken zien liggen. Dit heeft als voordeel dat als je het met de een niet eens wordt over de prijs van een bepaald artikel je dit een paar kraampjes verderop nog eens kan proberen. Je moet namelijk net als in de rest van Thailand ook hier flink afdingen op de prijs, dit is ook wat de verkopers verwachten. Het advies is om zeker 20 tot 30 % van de vraagprijs af te dingen.

Omdat het op de Night Bazaar druk en chaotisch is kun je wat langer rondkijken dan op de andere markten. De verkopers komen over het algemeen pas naar je toe wanneer je daadwerkelijk interesse toont.

Eten

Op de Night Bazaar zijn er wat kleine eetstalletjes en een aantal burger en pizza restaurants. Het is aan te raden om op de Kalare Night Bazaar of op het nog iets verder gelegen Asunarm Market te gaan eten. Hier is meer keuze aan eetgelegenheden.

Tegenover de Night Bazaar is de Kalare Night Bazaar, hoewel dit twee verschillende markten zijn worden deze twee vaak door elkaar gehaald. Dit komt doordat beide markten op een steenworp afstand van elkaar liggen. Op de Kalare Night Bazaar zijn er niet alleen marktkramen je kunt hier ook heerlijk eten bij diverse restaurants onder het genot van livemuziek. Naast de Aziatische keuken zijn er ook diverse Westerse keukens vertegenwoordigd op de Kalare Night Bazaar.


Chiang Mai 5


Muay Thai

Wanneer je een Muay Thai wedstrijd live wilt bijwonen is dit mogelijk op de Kalare Night Bazaar. Op deze markt vind je het Kalare Night Bazaar Boxing Stadium. Hier worden Muay Thai wedstrijden gehouden tussen de Thai onderling maar ook zijn er regelmatig Muay Thai vechters vanuit westerse landen die hier mee boksen. Tijdens deze wedstrijden kun je bij de rondlopende ‘bookmaker’ geld inzetten op een van beide vechters. De wedstrijden zijn meestal op donderdag en vrijdagavond. Het is verstandig om dit van te voren even te informeren bij een local of een tuktuk rijder. De kosten om de wedstrijden te mogen bijwonen zijn tussen de 400 en 600 baht. Voor een goede zitplaats is het aan te raden om op tijd te zijn.

Massage

Op alle drie de bazaren zijn er talloze mogelijkheden om je te laten masseren. De kosten voor dertig minuten masseren zijn tussen de 100 en 200 baht.

Reisgids Thailand