Zen by day, groovy by night; Luang Prabang’s Utopia

Zen by day, groovy by night; Luang Prabang’s Utopia

Utopia staat onder de backpackers bekend als één van dé must-do’s tijdens een reis door Laos. De in Luang Prabang gelegen lounge bar dankt haar grote succes aan de mond-tot-mond verhalen van backpackers onderling over de goede ervaringen hier. Ook wij zijn om. Een bezoek aan Utopia is onmisbaar tijdens je reis door dit rustgevende land.

Zen

De welbekende ‘zen-sfeer’ die de kern vormt van de cultuur in Laos bereikt het hoogtepunt in Utopia, Luang Prabang. Een lounge bar met een aan de rivier gebouwd bambooterras. Utopia biedt een ideale plek om je favoriete boek te lezen in een hangmat, een hapje te eten of een dutje te doen op een van de kussens of zelfs te beach vollyballen. Er is namelijk een levensgrote zandbak gebouwd in de tuin van de lounge bar. Wil jij je zenheid maximaliseren? Schrijf je dan in voor een van de vele yogalessen van Utopia om de dag te beginnen met een potje rek-en-strek met een adembenemend uitzicht.


SONY DSC


Groovy

Waar de lounge bar overdag een groovy ‘chill’-plek is, transformeert het ‘s avonds in een tuinterras, verlicht met kaarslicht. Hier kan je genieten van Utopia’s keuken terwijl er een chille muzieklijst op de achtergrond wordt afgespeeld.

Food

Aangezien wij je kunnen garanderen dat je hier wel een aantal uur zal willen blijven, zal het je goed doen te weten dat er ook allerlei lekkers de keuken uit rolt. Het menu is erg divers en heeft voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers een breed aanbod. Tip nodig? Onze favoriete smul items waren de Grilled Vegetable Sandwich voor de lunch en als avondmaal de Chicken Laap. Een traditioneel Laotiaans gerecht dat geserveerd wordt met paarse rijst. Ook voor een versgemaakte tropische cocktail kan je hier dag en nacht terecht.


Utopia3


Een extra tip. Heb jij een bezoek aan Utopia op je lijstje staan tijdens je reis door Laos? Bezoek de lounge bar dan niet op je laatste dag. Er is namelijk een grote kans dat je hier nog een aantal keer wilt terugkomen. Vergeet bovenal niet de PDR Laos lifestyle te volgen, oftewel Please Don’t Rush.