Nacpan Beach; paradijs bij El Nido

Nacpan Beach; paradijs bij El Nido

Eilandhoppen is natuurlijk het hoogtepunt van El Nido. Op idyllische boten vaar je naar grote en kleinere eilanden, of je peddelt in een kajak naar een – onbewoond – eiland naar keuze. Op deze eilanden vind je prachtige stranden, gelegen in een nog mooiere omgeving. Een van de leukste stranden ligt echter op het eiland Palawan zelf; Nacpan Beach. De stranden dichtbij El Nido en de stranden die je bezoekt tijdens de tours kunnen soms best druk zijn, waardoor het Robinson Crusoe gevoel ver te zoeken is. Op het rustige, lange Nacpan Beach kom je wel heerlijk tot rust. Al helemaal als je hier blijft overnachten, wat absoluut een aanrader is.

Nacpan Beach

Na een klein uur rijden vanuit El Nido kom je aan op het mooie Nacpan Beach. Je kunt er voor kiezen om een tricycle ernaartoe te nemen, maar leuker is het om een scooter te huren en er zelf naartoe te rijden. Het strand is niet heel breed, maar de lengte, de honderden palmbomen, het heldere water en vooral de rust maken dit meer dan goed. De eilandjes gelegen net buiten de kust maken het plaatje af. Waar bij andere stranden rondom El Nido de rotsen in het water en de harde stroming het zwemmen in de zee bemoeilijkt, is daar hier geen sprake van. Als je uitgezwommen bent kan je bijkomen in een van de aanwezige hangmatten.


Nacpan Beach 1


Nacpan Beach 2


Overnachten

Nacpan Beach zelf is dus heel leuk, maar eigenlijk nog leuker is dat je hier ook – goedkoop – kunt overnachten. Er zijn een paar accommodaties met simpele bungalows, gelegen op een meter of twintig van het strand. Een andere, nog goedkopere optie is het overnachten in een tent op of vlakbij het strand. Andere activiteiten dan de zee en het strand zijn er niet. WiFi is er niet of nauwelijks en ook elektriciteit is maar enkele uren per dag beschikbaar. Na de prachtige zonsondergang kan je eten aan het strand en een drankje doen. Jack’s Place is een van de leukere accommodaties. Reserveren is niet altijd nodig, als je dat wel wilt doen kan dit het beste via hun Facebook pagina.


Nacpan Beach 3


Nacpan Beach 4