Overnachten op de Chinese Muur

Overnachten op de Chinese Muur

Beijing is altijd al een plek geweest waar toeristen graag komen. Na de Olympische Spelen in 2008 is de stad echter nog interessanter geworden voor de toeristen. De Chinese overheid heeft toen veel geld en energie in deze stad gestopt om de stad naar een hoger niveau te tillen. Het hoogtepunt van de stad is echter de Chinese Muur, welke makkelijk vanuit de Chinese hoofdstad te bereiken is. Overnachten op de Chinese Muur is een unieke ervaring om deze indrukwekkende bezienswaardigheid te beleven.

Chinese muur

De wereldberoemde Chinese Muur wordt ook wel de ‘Great Wall’ genoemd. Deze ruim 6.000 kilometer lange muur loopt van Shanhaiguan tot aan Jiayupas. De muur is gebouwd om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijanden. Een bezoek aan de Chinese muur is een ‘must’ wanneer je in Beijing bent. Het is bijzonder om stil te staan bij de geschiedenis van dit imposante bouwwerk en te genieten van de mooie natuur eromheen. Het beklimmen van de muur kun je op eigen houtje doen. Het is aan te raden hier zeker een dag voor uit te trekken.


Chinese Muur 1


Slapen op de Chinese Muur

Dat er ook een tweedaagse trekking mogelijk is, met een overnachting op de Chinese Muur, is echter een nog onbekende mogelijkheid voor veel toeristen. Deze trekking is een onvergetelijke ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

Tijdens deze tweedaagse tour kun je genieten van het uitzicht op de Chinese Muur welke oneindig lijkt te zijn. De gids zal je meer vertellen over de geschiedenis en je meenemen over lange stukken onaangetaste muur waar geen andere toeristen zijn. In de avond zet je naast of op de muur je eigen tentje op. Bekijk vervolgens de zonsondergang met een biertje in je hand. ‘S nachts hoor je de insecten om je heen en zie je de mooie sterrenhemel terwijl je in je tent ligt.

Zet ’s ochtends vroeg de wekker om de zonsopgang te zien, welke misschien nog wel indrukwekkender is dan de zonsondergang. Terwijl je op de muur zit, zie je de nieuwe dag van start gaan en hoor je de vogels wakker worden.


Chinese Muur 1


Chinese Muur 2


Touroperator

De touroperator Chinahiking.cn is een aanrader. De eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en goede gidsen. Ze nemen alle tijd en weten veel te vertellen over de geschiedenis van de muur en over het land zelf. Daarnaast nemen ze je mee naar verschillende lokale boeren voor lunch, ontbijt en avondeten, wat de tour nog specialer maakt. De prijzen variëren tussen de 1000Y en de 1700Y.