Rondreis Turkmenistan

Rondreis Turkmenistan

Turkmenistan is een van de leuke landen in Centraal-Azië die je kunt bezoeken. Met name voor natuurliefhebbers valt er ontzettend veel te beleven. Je kunt het land goed als backpacker bezoeken, met name als je al de nodige reiservaring hebt. Als je nog niet zoveel gereisd hebt is het wel een lastigere reis om zelf te maken. Je kunt dan overwegen om een georganiseerde rondreis naar Turkmenistan te maken. Zo kun je wel genieten van de hoogtepunten van dit bijzondere land, maar hoef je je niet te druk te maken over het regelen van je reis.

De hoogtepunten

De meeste rondreizen door Turkmenistan brengen een bezoek aan de hoofdstad Ashgabat. Dit is misschien wel een van de raarste steden ter wereld. Er is ontzettend veel geld uitgegeven om deze stad zo mooi mogelijk te maken, onder het motto ‘meer is beter’. Je ziet er bizar veel marmer, enorme fonteinen, het grootste tapijt ter wereld en unieke gebouwen.

Een ander hoogtepunt is de krater van Derweze. Dit is een gat in een enorm aardgasveld, wat al decennia lang in brand staat. Het heeft daardoor ook de bijnaam de poort naar de hel gekregen.

Combineren andere landen

Turkmenistan wordt omringt door landen als Iran, Afghanistan en Oezbekistan. Met name het laatstgenoemde land wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Turkmenistan. In een rondreis van enkele weken zie je dan de hoogtepunten van beide landen. Een ideale manier om gelijk twee landen van je lijstje af te strepen.

Rondreis Turkmenistan boeken

Turkmenistan is nog niet heel populair onder reizigers, waardoor er ook nog niet zoveel Nederlandse reisbureaus zijn die het land in hun aanbod hebben. Je hebt dus niet zoveel aanbod om uit te kiezen. Een van de reisorganisaties waarbij je een rondreis naar Turkmenistan kunt boeken is Tiara Tours. Dit is een gerespecteerd bedrijf, met jarenlange ervaring.