Geldzaken Tadzjikistan

Geldzaken Tadzjikistan

De Tadzjiekse somoni is de nationale valuta van Tadzjikistan. Deze munteenheid is vernoemd naar Ismoil Somoni, de oprichter van de eerste Tadzjiekse staat. Momenteel krijg je voor een euro ongeveer twaalf somoni terug. Bekijk voor je reis altijd even de actuele wisselkoers.

Pinnen in Tadzjikistan

In de grote steden zijn enkele pinautomaten te vinden. Veel zijn dit er echter niet. Bovendien werken ze ook niet altijd. We raden aan om voldoende contant geld achter de hand te houden. Als je een pinautomaat tegenkomt die werkt is het verstandig om hier goed gebruik van te maken.


Geld Tadzjikistan


Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Tadzjikistan