Bezienswaardigheden Tadzjikistan

Bezienswaardigheden Tadzjikistan

Tadzjikistan is een mooi land, met een fraai, bergachtig landschap. Veel indrukwekkende gebouwen kent het land echter niet. Er zijn enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, maar verder is het voornamelijk genieten van de mooie natuur. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden van Tadzjikistan.

Ismoil Somoni standbeeld

Een van de fraaiste bezienswaardigheden in de stad Dushanbe is dit grote standbeeld van Ismoil Somoni. Het bekijken van het beeld is niet iets waar je veel tijd voor nodig hebt, maar we raden zeker aan om even een kijkje te nemen als je in Dushanbe bent. Ismoil Somoni is een belangrijk figuur in de geschiedenis van Tadzjikistan.


Iskanderkul

Iskanderkul is een prachtig meer in het noordwesten van Tadzjikistan. Het meer ligt in de bergen op ruim 2000 meter hoog. Het heldere water en de fraaie omgeving maken dit een prachtige natuurlijke bezienswaardigheid.


Hisor Fortress

De fraaie Hisor Fortress is een van de mooiste gebouwen van Tadzjikistan. Dit goed bewaard gebleven fort staat op een heuvel nabij de stad Hisor. Deze stad ligt op zo’n twintig kilometer van de stad Dushanbe, waardoor je het fort gemakkelijk als dagtrip vanuit de hoofdstad kunt bezoeken.


Sarez Lake

Ook dit meer is ontzettend mooi om te zien. Het Sarez Lake ligt in het Pamir gebergte, in het oosten van Tadzjikistan. Het meer is ontstaan na een grote aardbeving en levert vanwege de enorme omvang en de mooie omgeving fraaie plaatjes op.


National Museum of Tajikistan

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van Tadzjikistan is een bezoek aan het National Museum of Tajikistan aan te raden. Het gebouw staat in de hoofdstad Dushanbe.


Lees verder over Tadzjikistan