Vliegtickets Bhutan

Vliegtickets Bhutan

Je reis door Bhutan dient georganiseerd te zijn. Zonder een georganiseerde rondreis kun je het land niet bezoeken. Bij veel rondreizen dien je echter zelf een vlucht te boeken naar Bhutan. Sommige reisorganisaties bieden aan om dit voor jou te regelen, maar hier betaal je meestal wel een meerprijs voor. Om toch wat geld te besparen op je dure reis naar dit bijzondere land raden we aan om het zelf te regelen. Op deze pagina geven we tips over het boeken van vliegtickets naar Bhutan.

Waar naartoe vliegen?

Je hebt niet veel keuze als je naar Bhutan wilt vliegen. Er is namelijk maar één internationaal vliegveld in het land; het vliegveld van Paro. Dit is niet zomaar een vliegveld, maar het wordt ook wel gezien als het moeilijkste vliegveld ter wereld op te vliegen. Dit betekent dat er slechts enkele piloten ter wereld gelicenseerd zijn om op het vliegveld van Pro te vliegen. Er zijn ook maar twee luchtvaartmaatschappijen die naar Bhutan vliegen; Druk Air en Bhutan Airlines.

Er is geen rechtstreekse verbinding met Amsterdam of andere Europese steden. Wel zijn er verbindingen met meerdere populaire steden in Azië. Zo gaan er vanaf onder meer Bangkok, Singapore, Tokyo, Kathmandu en Delhi rechtstreekse vluchten naar Bhutan. De meeste vluchten naar Paro vertrekken vanuit India en Nepal.

Vliegtickets Bhutan boeken

Omdat er niet zoveel airlines die naar Bhutan vliegen heb je ook niet zoveel keuze wat betreft het boeken van je vliegticket. Je kunt het proberen op Skyscanner of de websites van Druk Air en Bhutan Airlines.