Bezienswaardigheden Bhutan

Bezienswaardigheden Bhutan

Er wonen nog geen miljoen mensen in Bhutan en het overgrote onderdeel van het land bestaat uit bergen. Toch zijn er ontzettend veel mooie bezienswaardigheden te zien, die je tijdens een reis door Bhutan kunt bezoeken. Op deze pagina beschrijven we onze favoriete bezienswaardigheden van Bhutan.

Taktshang

De meeste reizigers zien Taktshang, beter bekend als het Tijgernest, als hét hoogtepunt van Bhutan. Dit is een klooster bestaande uit zeven tempels dat tegen de rotsen van een berg is gebouwd. Het is gelegen op zo’n 700 meter hoogte boven de de Paro Vallei.


Punakha Dzong

De Punakha Dzong is het op één na grootste dzong (fort) van het land. Deze grootte, de ligging aan de rivier en de bergachtige achtergrond maken het een fotogeniek hoogtepunt De dzong ligt in het stadje Punakha, op zo’n 80 kilometer van de hoofdstad Grote Boeddha Dordenma.


Tashicho Dzong

De Tashichho Dzong is niet zo fotogeniek als de Punakha Dzong, maar wordt toch gezien als belangrijkste dzong van het land. De regeringszetel is al sinds 1952 gevestigd in dit gebouw. De Tashichho Dzong staat in de hoofdstad Thimphu, waardoor het gemakkelijk te bezoeken is tijdens je reis.


Gangteng Monastery

Het Gangteng Monastery is een belangrijk klooster voor de Nyingma-school van het Boeddhisme. Bij je bezoek aan het klooster zie je veel monniken die hier les krijgen en worden opgeleid. Bovendien is het Gangteng Monastery ook een ontzettend mooi gebouw.


Chimi Lhakhang

Chimi Lhakhang is het volgende klooster dat zeker een bezoek waard is tijdens je reis door Bhutan. Het klooster heeft een totaal andere bouwstijl dan de meeste andere kloosters in het land en is alleen daarom al leuk om te bezoeken.


National Museum of Bhutan

Het nationale museum ligt in de stad Paro. Hier leer je meer over de geschiedenis van het land. Ondanks dat het museum niet zo groot is, is het toch leuk om hier een kijkje te nemen. Ook de fraaie vorm van het gebouw en de omgeving maken het een bezoek waard.


Grote Boeddha Dordenma

Dit is een enorm Boeddhabeeld, dat gevestigd is in de hoofdstad Thimphu. Het beeld is maar liefst 52 meter hoog en is recent gebouwd; pas in 2015 was het beeld volledig voltooid. Het Boeddhabeeld staat op een groot plein en ook de omgeving is mooi om te zien.


Simtokha Dzong

Deze dzong is niet zo groot als de eerder genoemde dzongs op deze lijst, maar is misschien nog wel mooier gelegen. De locatie op een heuvel en het bergachtige landschap maken Simtokha Dzong een bezoek waard in de hoofdstad.


Memorial Chorten

Ook deze bezienswaardigheid is te vinden in de hoofdstad van Bhutan. Deze fraaie, witte stoepa is gebouwd ter herinnering aan de voormalige koning Jigme Dorji Wangchuck. De stoepa is populair onder locals die hier komen om te bidden.


Khamsum Yulley Namgyal Chorten

Deze chorten, in andere Aziatische landen beter bekend als stoepa, staat nabij de stad Punakha. Het is een fraai gebouw, maar de prachtige omgeving maakt het plaatje nog mooier.


Lees verder over Bhutan