Beste reistijd Bhutan

Beste reistijd Bhutan

Het klimaat is voor een bezoek aan het besloten Bhutan niet zo belangrijk als voor andere landen in Azië, aangezien je hier niet komt om dagen op het strand door te brengen. Echter is het toch fijn om te voorkomen dat je in de hele dag in de regen loopt of dat je het ijskoud hebt. Bekijk daarom onze tips over de beste reistijd Bhutan.

Klimaat

Bhutan is omringd door bergen en is noordelijker gelegen ten opzichte van de tropische landen in Zuidoost-Azië. Het is hierdoor een stuk kouder in Bhutan. Dit is met name het geval in de winter, maar ook in de zomer wordt het hier helden zelden echt warm. Nu is Bhutan toch geen bestemming waar je komt om op het strand te liggen – die zijn er bovendien niet –, maar het is toch fijn om wat prettig weer te hebben. Bekijk daarom onderstaande tabel met klimaatinfo om een goede keuze te maken.

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 9 ºC 11 mm
Februari 11 ºC 19 mm
Maart 15 ºC 48 mm
April 17 ºC 88 mm
Mei 19 ºC 162 mm
Juni 21 ºC 304 mm
Juli 21 ºC 366 mm
Augustus 31 ºC 283 mm
September 20 ºC 214 mm
Oktober 18 ºC 77 mm
November 14 ºC 14 mm
December 11 ºC 5 mm

Beste reistijd Bhutan

De lente en de herfst zijn wat ons betreft de beste maanden om Bhutan te bezoeken. Tijdens deze maanden is het qua temperatuur lekker en regent het ook niet te veel. In de zomermaanden is het warmer, maar regent het ook aanzienlijk meer. De beste reistijd Bhutan is wat ons betreft maart tot en met mei en september tot en met november.

Minimum Daily Tariff

Naast het klimaat speelt ook het Minimum Daily Tariff een factor bij het bepalen van de beste reistijd voor Bhutan. Dit is het bedrag dat je minimaal kwijt bent per dag bij een reis naar Bhutan. Hier zitten wel accommodatie, maaltijden, vervoer en een gids bij inbegrepen. De kosten liggen hoger in het hoogseizoen dan in het laagseizoen. De verdeling is al volgt.

Hoogseizoen > maart, april, mei, september, oktober en november: $250 per persoon, per dag
Laagseizoen > januari, februari, juni, juli, augustus en december: $200 per persoon, per dag