Geld Bhutan

Geld Bhutan

De nationale munteenheid van Bhutan is de ngultrum. Deze ngultrum is onder te verdelen in honderd cchertum. Voor een euro krijg je momenteel rond de 85 ngultrum terug. Echt veel in aanraking met deze munten zal je echter niet komen. De reizen naar Bhutan zijn inclusief alle maaltijden en overnachtingen. Ter plekke heb je dus weinig kosten. Als je souvenirs of dergelijke wilt kopen zul je dit natuurlijk wel nog moeten betalen.

Pinnen in Bhutan

Er zijn geen pinautomaten in Bhutan, zorg er daarom voor dat je Indiase rupees of Amerikaanse dollars op zak hebt; deze kun je ter plekke wisselen of soms gelijk mee betalen. Creditcards worden ook nauwelijks geaccepteerd.


Geld Bhutan


Budget backpacken in Bhutan

Het leven in Bhutan is relatief goedkoop. Vooral zaken als eten en drinken kost hier bijna niks. In de verder afgelegen gebieden gaan de prijzen echter wel omhoog. Maar vanwege de toeristische beperkingen blijft een bezoek aan Bhutan ontzettend duur. Omdat je bij het boeken van een reis ook gelijk de kosten betaalt voor je overnachtingen en maaltijden heb je een uitstekende indicatie van de uiteindelijke kosten van je reis. De uiteindelijke kosten zullen nauwelijks hoger zijn dan de prijs die je initieel voor je reis betaalt.

Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Bhutan