Meditatie en yoga in Thailand

Meditatie en yoga in Thailand

Wil je even bijkomen tijdens het backpacken in Thailand of backpacken in Azië? Overweeg dan een meditatie- en/of yoga ervaring Thailand om even helemaal tot jezelf te komen. In een periode van (meestal) 7, 10 of 14 dagen in een rustgevende en pittoreske omgeving kan jij je verdiepen in de spirituele wereld van meditatie en yoga.

Waarom Thailand?

Yoga is het systematisch transformeren van lichaam en geest via fysieke, mentale en spirituele oefeningen. Waar beter dan in het tropische Thailand, waar je dagelijks een potje rek en strek afwisselt met zonsondergangen en palmbomen? Thailand biedt een groot aanbod aan meditatie- en yogastudios in tropische oorden als Koh Tao, Chiang Mai of Pai. Het aanbod is zeer breed en gevarieerd en biedt voor zowel beginners tot gevorderden een leuke ervaring.

In Thailand richt yoga zich voornamelijk op het controleren van de ademhaling, simpele meditatie en het opbouwen van specifieke lichaamsposes om vooruitgang te boeken en ultieme ontspanning te bereiken. Dit maakt het voor beginners een ideale bestemming om de basis onder de knie te krijgen.

Ook voor de ervaren yogi’s is Thailand de ideale yogabestemming. Veel ervaren yoga instructeurs trekken jaarlijk rond India en Thailand om hun technieken en poses verder te ontwikkelen met professionele cursussen en blijven vervolgens een tijdlang in Thailand om deze ervaringen te delen. Je kan dus wel zeggen dat de crème de la crème zich hier bevind en hier les geeft.


Yoga 1


Yogastudios

Van coffeeshops tot restaurants, van boekwinkels tot bars. Overal vind je tegenwoordig flyers en advertenties voor de vele luxe en mooie yogastudio’s van Thailand. Hier kan je kiezen uit individuele lessen, groepslessen, cursussen en meer. De yogastudio’s hebben vaak een ontspannend maar lichtelijk toeristische sfeer wat de perfecte oplossing biedt als je op zoek bent naar een combinatie tussen een strandvakantie Thailand en een zoektocht naar je innerlijke zelf.

Ben je een beginner? Kies dan voor een yogastudio die zich richt op beginners. Zo wordt je begeleid tijdens je verdieping in de wereld van yoga en je ontwikkeling van de vaardigheden. Je kan hier kiezen tussen 5, 7 of 10-daagse cursussen om de basis onder de knie te krijgen. Bovendien kan je bij veel studio’s een persoonlijk plan laten opstellen voor de duur van je verblijf.

Ben je gevorderd? Ga dan ter plekke op je bestemming op zoek naar een goede yogastudio. Vraag of je een dag mag meedraaien en ervaar zelf hoe kundig de instructeur en de studio is aan de hand van je eigen ervaringen. Zo kan je na een losse les bepalen of dit past bij jouw niveau voordat jij je inschrijft voor een langere periode.

Ga niet al te veel uit van recensies van yogastudio’s op het internet. Deze zijn vaak geschreven aan de hand van ervaringen met specifieke instructeurs die de les maken of breken. Deze informatie verouderd helaas snel, aangezien de meeste yoga instructeurs in deze studio’s op doorreis zijn.


Mediteren 1


Klooster

Wil jij je meer richten op meditatie en de boeddhistische filosofie? Kies dan voor een 7 of 10 daagse (meestal stille) meditatie monastery, oftewel, een boeddhistisch of hindoeïstisch klooster. Deze dagen breng je mediterend (onder begeleiding) door in een rustgevende en vredige omgeving. Geen afleiding. Enkel het reflecteren van je leven. Je ‘zit’ hier voor drie of meer meditatiesessies per dag en iedere sessie duurt minimaal één uur. Tussendoor heb je genoeg tijd om even bij te komen en terug te kijken op je ervaring.

Je vindt deze kloosters verspreid door het land maar je kan helaas niet bij een klooster op de deur kloppen om direct te starten. Houd er rekening mee dat jij je van tevoren moet aanmelden. Via Dhamma kan je makkelijk een overzicht zien van de verschillende kloosters en kan je in contact komen om eventuele vragen te stellen en aan te kondigen dat je langs komt.

Een groot backpackers voordeel van kloosters is dat een meditatieweek in een klooster een week is waarin je geen kosten hebt. Je verblijft in het klooster en eet heerlijke gerechten zonder te betalen. Enkel een vrijwillige donatie is gewenst. Houdt er echter wel rekening mee dat dit niet perse een ‘geinige tussenstop’ zal zijn tijdens je reis. De kloosters drijven je ertoe het uiterste uit jezelf te halen tijdens je verblijf en ver uit je comfortzone te stappen. Zorg er dus voor dat je dit avontuur aangaat met een grote wil om te groeien en te veranderen en je zal er sterker uitkomen.

Veel backpackers grappen over een zoektocht naar hunzelf tijdens een reis in Azië. Neem jij dit serieus en wil je een ervaring opdoen waar je dichter tot je spirituele zelf komt en je lichaam en geest uitdaagt? Zorg er dan voor dat een meditatie of yoga in Thailand op jouw bucketlist staat!

Wees sociaal