Must-sees in Kuala Lumpur

Must-sees in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur bestaat uit verschillende culturen. De bevolking bestaat voornamelijk uit Indiërs, Chinezen en Maleisiërs, wat de Maleisische keuken erg verscheiden maakt. Eten speelt dan ook een belangrijke rol in Kuala Lumpur. Het maakt niet uit of je in een luxe restaurant of bij een kraampje ergens op straat gafat eten, het is overal lekker (en goedkoop!). De temperatuur ligt er het hele jaar door rond de 30 graden dus je bent altijd in zomerse sferen tijdens een bezoek aan Kuala Lumpur. Doordat Maleisië gekoloniseerd werd door Engeland, spreekt het grootste deel van de bevolking goed Engels. Waardoor je je altijd en overal makkelijk verstaanbaar kunt maken. Zowel in de cultuur als in de architectuur zijn de Engelse invloeden nog zichtbaar. Naast oude koloniale gebouwen is er de laatste jaren ook plaats gemaakt voor moderne architectuur.

Kuala Lumpur is een bruisende, moderne stad waar veel te beleven en te bekijken valt. De volgende 5 plekken moet je tijdens je bezoek aan KL vooral niet overslaan:

Petronas Twin Towers

Twee enorme torens midden in het centrum van maar liefst 452 meter hoog. Toen de torens geopend werden waren ze de allerhoogste gebouwen ter wereld. Momenteel zijn de torens overtroffen door andere gebouwen en staan ze op de vierde plek. De twee torens worden met elkaar verbonden door de ‘Sky-bridge’. Deze luchtbrug biedt een prachtig uitzicht over de hele stad. Onderaan de torens bevindt zich een enorm winkelcentrum met tal van (westerse) kledingwinkels en zelfs een indoor ijsbaan. Aan te raden is om de torens ’s avonds te bezoeken. Wanneer het donker is worden de torens prachtig verlicht en in het park dat achter de twee torens ligt vindt iedere avond een lichtshow plaats met prachtige verlichte fonteinen en muziek. Dit park, het KLCC park, is overdag ook erg leuk. Het is een enorm stadspark met voor ieder wat wils. Zo zijn er hardlooproutes, aquaria, speeltuinen en heel veel bankjes te vinden en door de vele bomen kun je in de schaduw heerlijk verkoeling zoeken.


Kuala Lumpur 3
De Petronas Twin Towers


Times Square

Kuala Lumpur staat ook wel bekend als ‘shopping-heaven’. Shoppen doe je in Kuala Lumpur in speciaal daarvoor gemaakte shoppingmalls. Op straat zijn er nauwelijks kledingwinkels te vinden. Dit komt omdat het in Kuala Lumpur altijd warm is en de lokale bevolking graag gaat winkelen in een wat koelere temperatuur. Om deze reden zijn er tal van immense shoppingmalls in Kuala Lumpur gebouwd die beschikken over alle faciliteiten om van shoppen een echt ‘dagje uit’ te maken. Zo zijn alle shoppingmalls ruim opgezet en heel erg koel van binnen. Naast alle bekende westerse modeketens vind je hier restaurants, bowlingbanen, speeltuinen, bioscopen, een ijsbaan en nog veel meer. Times Square is een van de grotere winkelcentra en beschikt zelfs over een indoor pretpark. Wanneer je de bovenste verdieping van het winkelcentrum bereikt, sta je ineens oog in oog met een enorme achtbaan. Verder zijn er nog allerlei andere attracties te vinden zoals draaimolens, zweefmolens en een reuzenrad. Een hele rare gewaarwording, maar de moeite waard om gezien te hebben. Andere grote shoppingmalls die het waard zijn om te bezoeken zijn: Pavilion KL, Plaza Lowyat, Midvalley Megamall, Sunway Pyramid en Fahrenheit88.

Batu Caves

In deze grotten net buiten de stad ligt een prachtige Hindoestaanse tempel verscholen. Voor de grotten staat een enorm gouden beeld van ‘Lord Murugan’, de Hindoestaanse god van de oorlog, zoon van Shiva en Parvati. De grotten zijn te bereiken via immense trappen van maar liefst 272 treden. Het leukste is om de grotten te bezoeken in januari of februari, tijdens (de voorbereidingen van) Thaipusam. Dit is een Hindoestaans festival geweid aan Murugan. Meer dan een miljoen Hindoestanen van over de hele wereld bezoeken de Batu Caves in deze periode tijdens hun pelgrimstocht. Mannen, vrouwen en kinderen beklimmen in hun traditionele gewaden de trappen op weg naar de tempel om daar een offer te brengen. Dit gaat gepaard met veel muziek en er hangt een hele indrukwekkende sfeer. Erg fascinerend om mee te maken!De Batu Caves


China Town

Een bezoek aan China Town is zeker de moeite waard. Overal in China Town zijn kleine kraampjes te vinden en er hangt een geweldige sfeer. Bij de kraampjes kun je kleding, souvenirtjes, parfum en allerlei typische Chinese dingetjes kopen. Ook kun je hier fantastisch eten. Er bevinden zich veel restaurantjes in China Town met het beste Chinese eten van Kuala Lumpur, maar het is toch echt op straat waar het lekkerste eten te vinden is. Tal van kraampjes bieden allerlei verschillend, vers Chinees eten aan wat recht voor je neus wordt bereid. Afdingen is hier normaal en voor ongeveer 1 euro kun je hier een heerlijke maaltijd nuttigen.

In de rest van Kuala Lumpur is op straat eten trouwens ook aan te raden en vaak zelfs beter van kwaliteit dan in de restaurants. Erg goedkoop en vers bereid eten is in elke straat te vinden en vanwege de aangename temperaturen in Kuala Lumpur is op straat eten het hele jaar mogelijk.Sultan Abdul Samad Building

Dit enorme gebouw ligt aan het Dataran Merdeka plein. Het is gebouwd in de tijd dat Maleisië nog een Engelse kolonie was en in die periode was het een belangrijk overheidsgebouw van de Engelsen. Het gebouw is vernoemd naar Abdul Samat die destijds de sultan van Selangor was. Het is ontworpen door een Engelsman en in de architectuur van het gebouw zijn Moorse stijlen toegepast. ’s Avond wordt het gebouw, net als de Twin Towers, erg mooi verlicht. Een erg imponerend gebouw die je zeker niet moet overslaan tijdens een bezoek aan KL!


Kuala Lumpur


Reisgids Maleisië