Overnachten

Overnachten

Een van de vele pluspunten van Azië is de mogelijkheid tot goedkoop overnachten. Dit maakt backpacken in Azië vele malen goedkoper dan andere continenten. Voor enkele euro’s heb je al een kamer of een bed in een dorm(slaapzaal). Voor dit geld heb je niet altijd een even mooie kamer, maar het is wel ideaal voor de reiziger op een laag budget. Als je bereid bent een paar euro meer uit te geven zit je vaak in hele leuke hostels of heb je een uitstekende privé kamer.

Verschillende accommodaties

Accommodaties vind je in alle soorten en maten in Azië. Je kunt ‘slapen’ in echte party hostels, bijkomen in rustige bungalows of genieten van de gastvrijheid in lokale homestays. In de meeste populaire bestemmingen kan je kiezen uit meerdere leuke opties. Als je alleen reist is een sociaal hostel wel zo leuk, als je backpackt als stel kan je ook kiezen voor een privé kamer in een hostel of in een homestay.

Hoe zoek ik de leukste accommodaties?

Er zijn een aantal manieren om de leukste slaapplekken te vinden, wij beschrijven ze hieronder:

Tips van andere reizigers Tijdens het reizen of in je hostel kom je ongetwijfeld backpackers tegen die al in de bestemming zijn geweest waar jij binnenkort heen gaat. Ideaal, want met de tips van deze backpackers weet jij welk hostel leuk is of juist niet.

Reisgidsen Voordat internet zo’n belangrijke rol in het dagelijkse leven speelde was je reisgids vaak je beste advies voor het zoeken van een accommodatie. Vandaag de dag is dit nog altijd handig, maar we vertrouwen er wat minder op.

Online reviews Sites als TripAdvisor, maar ook de review secties van bekende boekingssites hebben wat ons betreft tegenwoordig meer waarde dan de beoordelingen van reisgidsen. Niet alleen is elk hostel er op te vinden, maar de mening van tientallen of zelfs honderden reiziger is meer waard dan de mening van een of enkele schrijvers.

BackpackenInAzie.nl Op deze site hebben we zowel eigen ervaringen als de meningen van andere reizigers en de reviews sites gecombineerd tot onze eigen hostel aanraders. Voor de meeste bestemmingen op deze site raden we nu 3 accommodaties aan, inclusief een link om gelijk een kamer te reserveren.

Wanneer moet ik boeken?

Wij raden altijd aan om te boeken zodra je 100% zeker weet wanneer je ergens bent. Als je een vliegticket geboekt hebt kan je beter alvast een overnachting boeken voor die nacht, plus eventueel een aantal nachten daarna. Ook als je trein- of busrit vast staat kan het geen kwaad om alvast een kamer te reserveren. Zo voorkom je dat de accommodatie die je op het oog hebt al vol zit. Het is absoluut niet nodig om al weken van te voren alles vast te leggen. Je vrijheid om te gaan waar je wilt behouden is het belangrijkste, boek dus pas iets als je zeker weet dat je daadwerkelijk in die bestemming overnacht.

Waar online boeken?

Een handige site die je kan gebruiken voor het zo goedkoop mogelijk boeken van een kamer is Trivago. Hier worden alle aanbieders van accommodaties vergeleken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Liever gelijk boeken? Gebruik dan Booking.com, onze favoriete boekingssite.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0