Top 5 activiteiten in Hoi An

Top 5 activiteiten in Hoi An

Hoi An, volgens velen de parel van Vietnam, het hoogtepunt van een rondreis door het land en een onvergetelijke bestemming. De meeste bezoekers blijven hier een stuk langer hangen dan verwacht en ook wij hebben ons hier schuldig aan gemaakt. Met veel plezier hebben wij de stad verkent en de volgende 5 favoriete activiteiten geselecteerd en voor jou toegelicht.

1. Een gratis fietstour

Als praktijkonderdeel van de Engelse lessen op de lokale universiteiten van Hoi An sluiten de studenten zich aan bij de Hoi An Free Tour om hun Engels te oefenen en Hoi An en omgeving aan reizigers te introduceren. Deze gratis fietstour door Hoi An en het onontdekte omliggende platteland van de stad begint met een korte introductie met de stad. Daarna stap je al gauw met fiets en al op de boot, op naar het Kim Bong dorp, het Tra Que groentedorp en de Cam Thanh kokospalmdorp. De tour brengt je langs het platteland, rijstvelden en vissersdorpjes. Je wordt zelfs verwelkomd in de woningen waar je kan zien hoe rijstpapiervellen en de welbekende Vietnamese rieten slaapmatten worden gemaakt terwijl je kennis maakt met de families en hun dagelijkse gewoontes.


Hoi An 5


2. Een nachtwandeling door de oude stad

Wandelen door de oude stad van Hoi An is voor velen het hoogtepunt van een reis door Vietnam. Overdag kan je al wandelend de stad verkennen en je wanen in het oude Vietnam terwijl je van cafeetje naar souvenirwinkel hopt. Maar in de avonden vindt de echte magie plaats. De zonsondergang in Hoi An geeft dagelijks het startschot voor het openen van de nachtmarkt, de vele winkeltjes, restaurants en barretjes. Al wandelend langs de met zijden lantaarns verlichte straten, bruggen en rivieren waan jij je al snel in een magisch sprookje.


Hoi An 5


Hoi An 9


3. Bezoek de stranden

De stranden van Hoi An zijn al een bezienswaardige bestemming op zich. Het zijn namelijk de beste stranden van centraal Vietnam. Met een gehuurde fiets kan je op naar het strand. De zes kilometer lange route brengt je langs rijstvelden, rivieren en talloze waterbuffalo’s, op naar An Bang Beach en Cua Dai Beach. Fijn zand, helder water en palmbomen bieden hier een mooi dagje weg van de stad.

4. Ontdek de keuken van Hoi An

De Vietnamese keuken is een van onze favoriete keukens uit de regio. Van Banh Mi broodjes op iedere straathoek tot een dagelijkse Pho. Hoi An doet hier nog een schepje bovenop. De regio staat namelijk bekend om de unieke keuken vanwege de verschillende invloeden van buitenaf door de jaren heen. Wil je niets missen? Verwen dan je smaakpapillen en kies voor een van de vele food tours die je langs de culinaire hoogtepunten van de stad brengen en je de bijhorende uitleg geven over hetgeen dat je eet.

Tijdens een reis door Vietnam zal je al gauw merken dat er overal kooklessen worden aangeboden. Heb je nog geen Vietnamese kookles gehad? Kies dan voor een kookles in Hoi An. Heb je al wel een Vietnamese kookles gehad? Kies dan alsnog voor een kookles in Hoi An! Je leert hier namelijk veel over de traditionele Vietnamese keuken maar krijgt ook de unieke kans om meer te leren over de unieke lekkernijen van Hoi An die je vervolgens voor het thuisfront kan maken bij terugkomst.

Wil je liever niet deelnemen aan een foodtour of kookles? Vraag dan in het hostel welke restaurants zij aanraden voor de lokale Hoi An lekkernijen en probeer het aanbod van de vele streetfood stalletjes.


Hoi An 1


Loempia 1


5. Laat kleding maken

Een van Hoi An’s grootste toeristische trekpleisters is het aanbod van kleermakers die met hun boetieks de straten van het centrum van Hoi An vullen. Van maatpakken en galajurken tot T-shirts, tassen en zelfs leren schoenen. Alles wordt hier naar wens op maat gemaakt voor een mooie prijs. De verzendkosten per schip naar Nederland vallen tevens reuze mee.

Heb jij een nieuw maatpak of een mooie winterjas op je wishlist? Zorg er dan voor dat je vooraf goed onderzoek doet en van winkel tot winkel hoopt voordat je een kleermaker kiest. Let vooral op het verschil in prijs-kwaliteit verhoudingen. De winkels hanteren namelijk verschillende kwaliteitsklassen met verschillende prijskaartjes. Leg je niet gemakkelijk neer bij een prijs en onderhandel. Houd er verder in je planning rekening mee dat het laten maken van kledingstukken je verblijf met 2 tot 3 dagen kan verlengen.

Hoi An is een mystieke, magische bestemming als geen ander in Zuidoost-Azië. Een bezoek aan deze unieke en historische Vietnamese stad zal je nooit meer vergeten.