Het lekkerste streetfood in Bangkok

Het lekkerste streetfood in Bangkok

Het is ongelofelijk goedkoop, enorm lekker en het opslurpen van een kom noedels op een krakkemikkig plastic krukje aan de straatkant is natuurlijk ook een ervaring die in geen Thailand-trip mag ontbreken. Toch is het is helaas alweer een aantal jaar geleden dat je op de stoepen van Bangkok bijna over de streetfood tentjes struikelde. De regels zijn in de afgelopen jaren flink aangescherpt, en daar waar ‘vroeger’ de voetpaden vroeg in de avond veranderde in gezellige marktjes, blijven deze tegenwoordig veelal leeg. Veel bekende markten zoals de On Nut Nightmarket en Sukhumvit Soi 38 hebben inmiddels plaats moeten maken voor appartementencomplexen en kantoorgebouwen. Bangkok zou Bangkok niet zijn zonder streetfood, en gelukkig zijn er nog voldoende stoepen waar je op straat een heerlijke pad thai of tom yam kung kan eten. De onderstaande gebieden hebben een ruime keus aan fantastische Thaise gerechten:

Yaowarat

Beroemd door het heerlijke eten en berucht door de drukte – Yoawarat is het bruisende centrum van Bangkok’s Chinatown. Rond zonsondergang veranderd deze drukke straat in één grote nightmarket, waar je aan kleine tafeltjes, zittend tussen de neonverlichting en de razende tuktuks de meest fantastische Thais-Chinese gerechten kan proberen. De restaurants en stalletjes staan hier vaak al tientallen jaren, en kwaliteit staat daarom ook hoog in het vaandel. Niet te missen zijn de verschillende seafood restaurantjes, waar verse vis, schaaldieren en kreeft op typisch Thaise wijze worden klaargemaakt. Is de hoofdstraat je te druk? Neem dan een kijkje in een van de aangrenzende sois, waar eveneens talloze kraampjes te vinden zijn.


chinatown-bangkok-4


Victory Monument

Bezoek de wijk rondom Victory Monument met een lege maag, want de hoeveelheid streetfood is er gigantisch! Van traditionele restaurants tot snack-stalletjes op straat, op elk moment van de dag (en nacht!) kun je hier een prima maaltijd scoren. Een niet-te-missen belevenis vind je in de ‘Boat Noodle Alley’: hier bestel je niet één kom noedels, maar 3, 4, 5 (of 10!) kleine kommetjes voor 10 baht per stuk – lukt het jouw tafel om de meeste kommen op te slurpen, dan wacht er een prijs!

Soi Rang Nam

Soi Rang Nam, op ongeveer 5 minuten lopen van de Victory Monument rotonde, is eveneens een streetfood-walhalla. Hier vind je gegrilde snacks, heerlijke noedelsoepen en een ruime keuze aan specialiteiten uit de Isaan regio van Thailand. Soi Rang Nam komt vooral ’s avonds tot leven, de perfecte plek voor avondeten en een ijskoud Singha biertje. Proost!

Soi Yotse

Ben je op zoek naar een echte local ervaring, dan is een bezoekje aan Soi Yotse een aanrader. In Yaowarat en op de train markets zul je een flinke hoeveelheid toeristen tegenkomen, maar in Soi Yotse is er vaak vrijwel geen farang te bekennen. Soi Yotse is onder de locals vooral bekend door de fantastische suki haeng (een Thais noedelgerecht) die er te vinden is, een gerecht dat je uiteraard niet kan missen! Naast de ruime keuze aan soepen en curry’s kun je op Soi Yotse ook een bijzonder dessert vinden: ice cream hotpot – zo heb je een ijsje nog nooit gegeten!


chinatown-bangkok-2


De ‘Train Markets’

Hip, druk, maar ontzettend gezellig – wanneer je in het weekend Bangkok bezoekt, is een bezoekje aan één van de twee ‘train markets’ een must. De originele Talad Rod Fai nabij Seacon Square en het jongere ‘zusje’ in Ratchadapisek zijn beiden een geschikte bestemming voor een compleet avondje uit. Noem een gerecht, en de kans is groot dat je het op deze markt gaat vinden. Naast snacks en gerechten uit bijna alle streken van Thailand, vind je hier zelfs streetfood-sushi, -hamburgers en -pizza! Na het avondeten kun je je uren vermaken met shoppen, om vervolgens zéér betaalbare cocktails en biertjes te drinken op éen van de gezellige terrasjes rondom de markt. Let wel op, beide markten zijn alleen (volledig) open van vrijdag tot en met zondag.

Wees sociaal