Chinatown in Bangkok

Chinatown in Bangkok

Bangkok’s oudste gedeelte, Chinatown, is een aanslag op je zintuigen – de straten zijn gevuld met een kleurrijke mix van langszoevende tuktuks, honderden marktkraampjes verspreiden een (soms bedenkelijk) aroma en overal hoor je het gebed uit de vele Chinese tempels dat dit deel van Bangkok rijk is. Als je ‘echt, exotisch Azië’ wilt meemaken, dan is een bezoekje aan deze drukke wijk absoluut een must.

Wat Traimit en de Gouden Boeddha

Voordat je de drukte van centraal Chinatown induikt, is een bezoekje aan Wat Traimit een aanrader. Deze wit-gouden tempel is het ‘huis’ van s’werelds grootste gouden boeddha beeld (gemaakt van puur goud, met een gewicht van meer dan 5500 kg!) en daarmee een van de meest populaire tempels in Bangkok. Ook vind je hier het Chinatown informatiecentrum, waar je je kan verdiepen in de rijke historie van Chinatown – een goede voorbereiding op een wandeling door deze buurt.


chinatown-bangkok-1


Bangkok 7


Yaowarat Road

Wanneer je de tempel verlaat en richting de grote rotonde loopt, is de fotogenieke Chinatown Gate niet te missen. Maak een paar kiekjes alvorens je in de richting van Bangkok Hospital loopt, waar je je aan het begin van Chinatown’s meest belangrijke straat bevindt: Yaowarat Road. Deze drukke straat is het kloppend hart van Chinatown en is aan beide kanten gevuld met historische panden waarin zich onder andere goudhandelaren, specerijenwinkels, Chinese apotheken, dim-sum restaurantjes en theehuizen gevestigd hebben – allen te herkennen aan de kleurrijke neonborden die het straatbeeld versieren.

Loop een eindje over Yaowarat Road, en sla vervolgens (willekeurig) links- of rechtsaf om je een weg te banen door een labyrint van kleine steegjes gevuld met allerlei koopwaar: van tropisch fruit tot vreemde Chinese medicijnen (wat dacht je van gedroogde zeepaardjes?!), en van geïmporteerd kinderspeelgoed tot antiek porselein, er is van alles te vinden! Verdwaald raken in deze kleine straatjes draagt alleen maar bij aan de pret: je ontdekt er verborgen tempels, fantastische authentieke restaurantjes en krijgt soms zelfs een kijkje in de huiskamers van de lokale bewoners. Yaowarat Road is nooit ver, en de vriendelijke locals wijzen je graag de weg.

Eten & drinken

Voor vele locals en toeristen is Chinatown het culinaire hart van Bangkok. Zodra het s’avonds begint te schemeren komen de talloze eetstalletjes tevoorschijn en worden de tafeltjes en stoeltjes op de stoep uitgestald. Éen van de meest populaire stalletjes is Lek & Rut Seafood. De naam verklapt al wat er op het menu staat: vis, schaaldieren en andere zeevruchten worden geserveerd op gammele tafeltjes met plastic krukjes. Hier geniet je, omringd door ronkende tuk tuks en schreeuwende bediening van een waar feestmaal: Bangkok ten voeten uit! Houdt er wel rekening mee dat dit restaurant flink druk kan worden en er vrijwel altijd een wachtrij is.

Een ander druk bezocht stalletje is Yaowarat Toasted Bread. Het klinkt misschien simpel, maar na het zien van de enorme rij zul je al snel ontdekken dat deze broodjes absoluut het wachten waard zijn. De broodjes zijn crispy van buiten en zacht van binnen, en zijn gevuld met Thaise zoetigheden zoals gecondenseerde melk en pandan custard. Heerlijk!

Gelukkig zijn er ook tal van stalletjes waar je niet in de rij hoeft te staan, maar toch bijzonder lekker kan eten. Loop de straat door en schuif gewoon aan bij wat jij er lekker uit vindt zien. Door de vele toeristen spreken veel verkopers een aardig woordje Engels en kunnen ze je prima uitleggen wat er op het menu staat.

Eet je liever niet in straattentjes of heb je gewoon zin in wat anders, dan is het dakterras op de 8e verdieping van River View Guesthouse een top-tip: goed Thais eten, betaalbare drankjes en een adembenemend uitzicht over de Chao Phraya rivier.


chinatown bangkok-


chinatown bangkok


chinatown


Overnachten in Chinatown

Vergeleken met Khao San Road en Sukhumvit zijn er in Chinatown niet zo veel hotels te vinden. Toch zijn er een aantal ‘hidden gems’ die het overnachten in deze buurt zeker de moeite waard maken. Bekijk bijvoorbeeld eens het hippe Loftel 22 Hostel of het – eveneens hippe – 2W Hostel, compleet met een erg fijn koffiezaakje. Iets minder ‘budget’, maar nog steeds zeer schappelijk geprijsd zijn het bijzondere Loy La Long hotel, met prachtig uitzicht over de rivier, en Shanghai Mansion, een stijlvol boutique hotel in het midden van Yaowarat Road. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Wees sociaal