De verborgen parels van Pai, Thailand

De verborgen parels van Pai, Thailand

Wanneer je al eens in Thailand bent geweest, weet je dat het een waar backpackersparadijs is. Als je er nog naartoe moet, dan zal je dit dan vanzelf ervaren. Het bergdorpje Pai, op een paar uur rijden van Chiang Mai, is één van de meest populaire bestemmingen voor reizende hippies en backpackers. Ondanks dat er al veel over het dorp is geschreven, zijn er een paar verborgen parels in de natuur te vinden waar je de omgeving helemaal voor jezelf hebt. In dit artikel lees je erover.

Good Life Dacha

In de hoofdstraat van Pai vind je talloze bars en clubs waar elke avond uitbundig gedanst en gefeest wordt. Als je toe bent aan een andere vibe, bezoek dan eens Good Life Dacha. Dit is een plek waar veel mensen samenkomen, meer gericht op ecstatic dance. Het is er erg ontspannen en er worden regelmatig dansavonden georganiseerd die anders zijn dan de normale backpackers-feestscène. De dansvloer bevindt zich in hun grote tuin, het geluidssysteem is subliem en je kunt zonder problemen het podium betreden en je aan elk instrument wagen dat er staat. Ook prima als je dit nooit eerder hebt gedaan: het publiek moedigt je aan en danst vrolijk door. Het doet een beetje denken aan een tropisch hippie-buurthuis. De mensen zijn ruimdenkend en ontspannen: sommigen chillen in het gras en hebben goede gesprekken terwijl anderen dansen als nooit tevoren. Er wordt weinig tot geen alcohol gedronken, trouwens. Daarvoor moet je echt in de hoofdstraat van Pai zijn.


Het sfeervolle centrum


Stone Forest

Om de mooiste zonsondergang te zien, zal iedereen je waarschijnlijk adviseren om naar de Pai Canyon te gaan. Dat is goed advies, want de Pai Canyon is waanzinnig mooi en het kijken naar de zonsondergang daar is adembenemend. Een nadeel van deze plek is dat het erg toeristisch is en ook wordt gebruikt als een natuurlijke fotostudio voor alle soorten Instagram-foto’s die je je voor kunt stellen.

Veel mensen die Pai bezoeken, blijven langer dan verwacht. Het dorpje heeft een soort magnetische kracht en het is moeilijk om er weg te komen. Daarom hebben veel reizigers meer dan genoeg kansen om verschillende zonsondergangen te zien. Een onontdekte plek is het Stone Forest. Je loopt een stukje door de bush bush, maar als je er bent kom je in een omgeving die een beetje doet denken aan sprookjesachtige anime-series en films zoals Avatar of Spirited Away. Als je ongeveer tien minuten door de velden hebt gewandeld, vind je een kleine heuvel met veel grote stenen en een geweldig uitzicht over de vallei en de bergen. Als je hier aan het einde van de dag naar toe gaat, in plaats van Pai Canyon, heb je de hele plek voor jezelf om een ​​zeer romantische en prachtige zonsondergang te bekijken.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


De Pai Canyon


Een ongerept stukje natuur

Oké, voor deze verborgen parel moet je best fit en een beetje avontuurlijk zijn. In Pai kun je natuurlijk -zoals veel backpackers doen- een scooter huren. Maar waar de omgeving zich ook uitstekend voor leent, is voor mountain biken. Een beetje conditie is wel nodig, want de bergen rondom Pai zijn niet niets. Een fiets huren kost, net als een scooter, 150 baht per dag. Dat is heel goed te doen dus.

Voor deze verborgen parel fiets je via de weg 1095 het centrum van Pai uit, over de Pai Historical Bridge, verder de bergen in. De steile heuvels beklimmen in de brandende zon is niet het gemakkelijkste om te doen, maar zeker de moeite waard. De omgeving is prachtig, je hebt je work-out voor de dag er meteen opzitten, en veel locals die je voorbijrijden zullen je ongetwijfeld toelachen en -juichen.

Als je stopt op de plek en je fiets aan de kant van de weg zet, kun je het meest magische, onontdekte stukje natuur vinden dat je je maar kunt bedenken. Je moet het wel aandurven om een stukje via bomen en stenen naar beneden te klauteren. Maar dan vind je er een kleine rivier die hoger uit de bergen komt, met zacht licht zand en terrassen van grote stenen. Je zal de enige zijn in de hele omgeving, omdat je ver verwijdert bent van toeristische gebieden en simpelweg vanaf de zijkant van de weg naar beneden klimt. Het is de perfecte plek om je in het water en de watervalletjes te baden, je ziet er bijzondere vogels en insecten, en je vindt hier de rust die de natuur je biedt. Als je van yoga en/of meditatie houdt, dan is deze plek de plek om dat te doen.


De prachtige omgeving van Pai