Hoe kies je het beste hostel?

Hoe kies je het beste hostel?

Het vinden van een goed hostel blijft een uitdaging. Er is altijd een kans dat je terechtkomt in een ongezellig hostel, een smerige badkamer, een oncomfortabel bed of zelfs in the middle of nowhere. Daar zit je dan, met personeel dat geen woord met je wisselt, de omgeving niet kent of simpelweg nergens te bekennen is. Doe je lichaam en je geest een plezier en neem de volgende punten in overweging tijdens het kiezen van jouw hostel.

Houd rekening met check-in en check-uit tijden

Kom je ergens aan om 08.00 uur in de ochtend? Kies dan geen hostel met een check-in tijd van 14.00 / 15.00 uur. Een acceptabele check-in tijd zou uiterlijk 12.00 uur moeten zijn. Veel hostels laten je eerder inchecken als er bedden beschikbaar zijn, wat genoemd wordt in reviews. Leg je ook niet neer bij onredelijk vroege check-out tijden. Onze ervaring leert ons dat hostels met latere check-out tijden over het algemeen flexibeler en relaxter zijn.Reviews

Zoek voordat je een hostel boekt online de beoordelingen op. Dit kan op de site waar je het hostel boekt, maar ook op een site als TripAdvisor. Twijfel je nog na het zien van het cijfer? Lees dan de slechtste beoordelingen door en kijk of je veel waarde aan deze negatieve ervaringen hecht. Niet alleen de ervaringen van vreemden online zijn nuttig, maar ook de ervaringen van backpackers die je ontmoet tijdens je reis zijn handig. Vaak kan je in je huidige hostel bij backpackers al rond vragen naar een goed hostel in je volgende bestemming.

Goedkoper is niet altijd beter

Super goedkope hostels zijn vaak niet schoon, hebben vieze badkamers en een oncomfortabel bed. Bovendien zijn ze vaak verder gelegen waardoor je de centen die je bespaart weer kwijt bent aan taxi’s om op de must-visit plekjes te komen.

Aanbod aan activiteiten en tours

Een goed hostel biedt verschillende activiteiten en tours aan. Denk hierbij aan een tour naar Angkor Wat in Cambodja of naar Ha Long Bay in Vietnam, maar ook lokale gezelligheidsactiviteiten zoals pub crawls, barbecues en wandel- of fietstours.Party of non-party hostel?

Kijk jij er naar uit om je avonden in Zuidoost-Azië feestend, of juist relaxt en slapend door te brengen? Let dan tijdens het kiezen van je hostel goed op het party-factor. Wordt er in de reviews gesproken over de kalme sfeer of over de bruisende feestjes in de gezamenlijke ruimte van het hostel?

Profiteer van het ontbijt

Wij raden aan om te kiezen voor een hostel met ontbijt omdat je zo je dag direct begint met een stevige basis en zelfs een snack kan meenemen voor later op de dag. Zo hoef je in de ochtend niet op zoek te gaan naar ontbijt en bespaar je zelfs wat Baht’s, Dong’s of Ringgit’s. Let wel op want het ene hostel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet met pannenkoeken en vers fruit en het andere hostel vindt het acceptabel om jou je dag te laten beginnen met toast en gelei.

Het belang van goed personeel

Hostels met behulpzaam en vriendelijk personeel zijn het meest gedenkwaardig. Personeel is een belangrijke factor. Zie je het personeel ook terugkomen in de hostelbeschrijving en -afbeeldingen? Merk je dat het personeel meerdere malen positief wordt genoemd door voorgaande backpackers? Onderschat ook de waarde van een 24-uurs receptie niet. Het is fijn om altijd vragen te kunnen stellen over je volgende bestemming, mogelijke activiteiten en de beste spot om een biertje te scoren.


Hostel


Houd je spullen veilig

Helaas is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat hostels (gratis) kluisjes hebben voor hun gasten. Reis je met elektronica of andere waardevolle spullen? Dan is een kluisje eigenlijk een onmisbare factor.

Let op het aanbod

Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt in een hostel en wat voor jou tot nu toe heeft bijgedragen aan een leuke hostelervaring. Reis je alleen? Dan is een gezellige bar of gezamenlijke ruimte in het hostel een fijn pluspunt om mensen te ontmoeten. Kook je graag je eigen eten of wil je gewoonweg wat geld besparen? Zoek dan naar een hostel met een keuken.

Een goed hostel is niet alleen een goedkope accommodatie. Het is ‘thuis’ terwijl je weg bent van thuis. Wees dus zorgvuldig in je keuze voor een verblijf om het uiterste uit je backpackervaring te halen!