Bezoek een lokale sportwedstrijd tijdens je reis

Bezoek een lokale sportwedstrijd tijdens je reis

Mocht je al een lange tijd op reis zijn is het soms een uitdaging om energie te blijven halen uit de standaard toeristische bezienswaardigheden. Een leuke afwisseling tussen activiteiten is een goede manier om het heel lang leuk te blijven vinden. Ben je een beetje een sportfan? Of wil je gewoon nog wat meer lokale cultuur opsnuiven? Probeer dan zeker eens een lokale sportwedstrijd te bezoeken tijdens je reis.

Een voetbalwedstrijd bezoeken

De makkelijkste manier is de voetbalclub van de grote stad in de buurt op te zoeken. Het speelschema van clubs in bijvoorbeeld Vietnam en Thailand staat daarnaast allemaal online, waardoor je binnen no time ziet wanneer je de voetbalfan uit kan gaan hangen. Dit is letterlijk net zo makkelijk als dat je in Nederland op zoekt wanneer je naar een willekeurige Eredivisie kan gaan kijken. Google de locatie van het stadion, huur een scootertje en juich voor de lokale helden. Leuk is het om er op eigen gelegenheid naartoe te gaan. Vanaf het moment dat je je scooter parkeert zullen mensen je verbaasd en blij aankijken dat je naar hun club komt kijken. Mocht je ook nog de clubkleuren dragen, voel je je meteen verbonden met de andere fans.

Op veel plekken zijn de stadions goed te bereiken vanaf je verblijf en zijn kaartjes kopen (voor een paar euro) bij de kassa geen enkel probleem. Zo is bijvoorbeeld Chiang Rai United erg makkelijk te bereiken met de scooter vanuit Chiang Rai. Hier zie je daarom regelmatig andere toeristen een wedstrijd bijwonen. Ook rondom het stadion is allerlei activiteit gaande voorafgaand aan de wedstrijd. Bestel een biertje, proef de sfeer rondom het stadion en je zult merken dat dit niet veel verschilt van een voetbalwedstrijd in Nederland. Toch zijn de lokale zangkoren, de vaak oneindige zelfde deuntjes op trommels, de ijsklontjes in het bier, de starende kinderen en het Thaise volkslied voorafgaand aan een Thaise wedstrijd een ervaring die je niet zo snel zult vergeten. Daarnaast is een oranje shirtje van Chiang Rai United is bovendien een heel leuk souvenir.

Overweeg echter ook eens om in wat meer afgelegen gebieden naar een sportwedstrijd te gaan. Mooi om een kijkje te nemen in een hobby van de lokale bevolking en te overnachten in een homestay in de buurt. Daarnaast waarderen ze vaak erg jouw interesse in de wedstrijd en bestaat de kans dat je als vip gratis naar binnen wordt gelaten. Mocht je online niet alle informatie kunnen vinden, zijn dit soort vragen natuurlijk een leuke afwisseling voor het personeel bij je hostel.Andere sporten

Hoewel voetbal waarschijnlijk de meest toegankelijke sport is, zijn er natuurlijk ook veel andere sportevenementen bij te wonen. Kijk daarom eens wanneer de Asian olympic games zijn, of er world tours beachvolleybal zijn, of er een wedstrijd Thaiboksen in de buurt is, badminton of handbal. In Japan kun je zelf wedstrijden of trainingen in sumoworstelen bijwonen. Kortom, Google je favoriete sport en kijk of er iets leuks in de buurt te bezoeken valt voor een frisse en leuke afwisseling tijdens je reis.