Streetfood tour Hanoi

Streetfood tour Hanoi

Iedereen die al eens een reis naar Vietnam heeft gemaakt kan ongetwijfeld beamen dat het eten in dit land fantastisch lekker is! Van baguettes met warm vlees tot overheerlijke loempia’s. De Vietnamese keuken kent super veel verschillende gerechten. Als je voor het eerst in Vietnam komt verdrink je in alle keuzes. Kom je voor het eerst in Vietnam, dan is een streetfood tour ideaal; je leert meteen de lekkerste nationale gerechten kennen! Veel reizigers starten hun reis door Vietnam in Hanoi. Laat dit nou net het streetfood paradijs van Vietnam zijn! Een geschikte plaats dus om een streetfood tour te doen.

Een streetfood tour is een tour waarbij een lokale gids je meeneemt langs allerlei verschillende lokale eettentjes. Tentjes waar je zelf waarschijnlijk nooit naar binnen zou zijn gelopen. En dat is juist het leuke als je nieuw bent in Vietnam, je probeert zoveel verschillende gerechten die je tijdens de rest van je reis ook nog overal zult tegenkomen! Bovendien is het ook een goede manier om de stad zelf te ontdekken. Een local neemt je mee naar verschillende gedeeltes van de stad.Lekkerste Vietnamese gerechten

Om een indruk te geven van wat je kunt verwachten van de streetfood tour vertellen we hier wat over de lokale gerechten die je tijdens de tour kunt proeven:

1. Bahn Xeo
Bahn Xeo wordt in Vietnam ook wel fried pancake genoemd. De gefrituurde pannenkoek is gevuld met taugé en garnaaltjes en/of varkensvlees. Het pannenkoekje rol je samen met wat sla en mint in wat rijstpapier en dip je dan in saus.

2. Pho
Pho (gescreven als Phở) is het Vietnamese woord voor noedelssoep. Dit gerecht kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een reis in Vietnam. Een pho kun je bestellen met onder andere rund, ei, kip of seafood. Verder wordt de soep gevuld met noedels, groenten en heerlijke kruiden.

3. Bahn mi
De Bahn Mi ga je overal in Vietnam tegen komen. Deze baguette, gevuld met groente, warm vlees of ei, is een overblijfsel uit de tijd dat Vietnam een Franse kolonie was. Het broodje dat je op elke hoek van de straten kunt vinden is topfavoriet onder veel backpackers. Het is ideaal als ontbijt, lunch, tussendoortje maar ook na een avondje feesten!

4. Hoa Qua
Hoa Qua is een dessert en eet je dus aan het einde van de streetfood tour. Je krijgt een schaaltje gevuld met vers fruit, kokos- en gecondenseerde melk, ijs en jelly. Als je het toetje in eerste instantie ziet lijkt het een erg vreemde combinatie, maar geloof ons; als je al deze dingen mengt heb je echt een heerlijk toetje!

5. Egg coffee
Ook dit dessert klinkt als een erg vreemde combinatie. Ei en koffie? Ja! Deze koffie wordt gemengd met eierdooiers. Het geheel doet je een beetje denken aan drinkbare tiramisu. Ook voor de mensen die geen koffie lusten is dit zeker het proberen waard. Er zijn meerdere egg coffee cafés in Hanoi, maar Giang café is de plaats waar het originele egg coffee recept vandaan komt.
Reisgids Vietnam