Het verlaten waterpark van Hue

Het verlaten waterpark van Hue

Ten zuidwesten van de Vietnamese stad Hué ligt verborgen in de jungle een enorm verlaten waterpark. De bouw van het waterpark is in 2004 na een investering van drie miljoen dollar gestaakt. Vandaag de dag doet dit verborgen zwemparadijs dienst als griezelpark voor toeristen en hangout voor een handje vol jonge Vietnamezen.

Hoe kom je er?

Met de scooter bereik je binnen een half uur de ingang en als je door de grote poort van afgebrokkeld steen rijdt is de toon gezet. Op de kaart is het makkelijk vinden door te zoeken naar Hồ Thủy Tiên. Dit is een natuurlijk zoetwatermeer dat de basis vormt voor het park en het grootste gedeelte van het terrein in beslag neemt. Parkeer bij de ingang en maak een wandeling over het terrein.


hue waterpark


verlaten waterpark hue


Het waterpark

Aan weerszijde van de weg lijken de door mos groen gekleurde standbeelden van zeemeerminnen je aan te staren. In de zwembaden staat een groene laag water, er grazen koeien op de plek waar ooit een zonneweide was en de glijbanen zijn overwoekerd met lianen. Een waarschuwing is op zijn plaats, nu de bedrading nooit is weggehaald en hier en daar losse elektriciteitssnoeren hangen. Ook liggen op veel plekken glasscherven en zijn de ooit vrolijk gekleurde muren nu beklad met graffiti. In het midden van het terrein rijst een stenen draak die met wenteltrappen beklommen kan worden. De binnenkant is geschilderd als skelet en onderin was ooit een aquarium waar nu de glazen van kapot geslagen zijn. Trotseer de donkere trappen en klim naar de bek van de draak waar je uitzicht hebt over het verlaten park.


Waterpark Hue


Krokodillen

Het verhaal dat er in één van zwembaden drie krokodillen leven maakt alles extra luguber. Ze zouden door locals en toeristen gevoerd worden met rauw vlees en daarom van het zwembad hun thuis hebben gemaakt. Gelukkig zijn de dieren begin 2016 verwijderd door de gemeente vanwege veiligheidsoverwegingen dus kan je met een gerust hart rondstruinen door de jungle en het terrein verkennen. Het geheel is adembenemend en met een beetje fantasie is het makkelijk voor te stellen dat de nu zo verlaten plek ook een succesvolle attractie had kunnen zijn voor honderden mensen opzoek naar waterpret en verkoeling tijdens warme dagen. Nu zorgt de stilte samen met de door junglegroen overwoekerde waterglijbanen voor een griezelig geheel waar je nekharen recht overeind van gaan staan.

Kortom, een bezoekje aan het verlaten waterpark is zeker een indrukwekkende ervaring, maar vooral weggelegd voor de backpackers die wel van een beetje spanning houden!

Reisgids Vietnam