Het authentieke Ba Be National Park in Noord-Vietnam

Het authentieke Ba Be National Park in Noord-Vietnam

Ben je ook zoek naar een meer authentieke ervaring in Vietnam? In dit bergachtige gebied in het noorden van het land vind je onder meer traditionele dorpjes, imponerende grotten en Ba Be Lake waar je ontspannen boottochten kunt maken. De toeristenindustrie is hier nog niet op gang gekomen en over het algemeen kun je hier van de natuur genieten zonder schouder aan schouder te staan met andere mensen.

Het Ba Be National Park

Dit nationale park, dat ongeveer 250 kilometer ten noorden van Hanoi ligt, heeft eigenlijk alle ingrediënten voor een mooie trip in de natuur. Je vindt hier namelijk prachtige bergen, een enorme variatie aan planten en dieren, watervallen en grotten. De schoonheid van het Ba Be National Park benadert die van Sapa, maar het leuke is dat je in dit gebied de hordes toeristen kunt wegdenken.

De meeste mensen die Ba Be bezoeken gaan naar het meer en de omliggende grotten. Tijdens een boottocht over Ba Be Lake kun je in het midden een klein eilandje met de An Ma Pagoda bezoeken of aanmeren bij de Puong grot. Hier zijn indrukwekkende stalagmieten, stalactieten en een enorme kolonie vleermuizen te zien.

Een goede manier om de omgeving te zien is door een boot met kapitein te huren, maar zelf met een kajak de omgeving verkennen is eigenlijk een stuk leuker. Ook verhuren veel guest houses scooter, waarmee je gemakkelijk de bergen en kleine dorpjes kunt verkennen.


Ba Be National Park


Ba Be National Park


Overnachten in Ba Be National Park

Het voorzichtig opkomende toerisme heeft ervoor gezorgd dat rondom Ba Be Lake diverse guest houses hun deuren hebben geopend. Het aanbod is echter niet enorm, wat een goed teken is voor degenen die op zoek zijn naar een wat rustigere omgeving. Je krijgt hier een slaapplek zoals er zoveel zijn in Vietnam; een eenvoudige accommodatie bij een familie thuis, waar je ‘s avonds voor een paar euro je buik vol kunt eten met het huisgemaakte buffet en rijstwijn. Dit is een leuke en unieke ervaring wanneer je op reis bent door Vietnam.

Hoe kom ik er?

De enige stad vanwaar je Ba Be National Park met het openbaar vervoer kunt bereiken, is Hanoi. Qbus Travel verzorgt een dagelijkse shuttlebus tussen Hanoi en Ba Be. De kosten voor een kaartje bedragen ongeveer €11 en je wordt rond 6.30 uur opgehaald vanaf je hostel. De reistijd vanaf Hanoi is ongeveer vijf uur.