6 dingen om te doen op Koh Tao als je níet gaat duiken

6 dingen om te doen op Koh Tao als je níet gaat duiken

Het Thaise eilandje Koh Tao staat bekend als duikparadijs – nergens ter wereld zijn zo veel duikscholen op zo weinig vierkante kilometer. Toch is er ook voor de mensen die géén behoefte hebben aan duiken genoeg te beleven. Zes leuke to-do’s op het eiland:

1. Geniet tóch van het onderwaterleven

Rondom Koh Tao kun je niet alleen fantastisch duiken, je kunt óók er ook prima snorkelen. Met een georganiseerde snorkeltocht vaar je vaak rondom het hele eiland (meteen alles gezien – leuk!) en doe je bijvoorbeeld Shark Bay aan, waar je kleine rifhaaien en reuzeschildpadden kunt spotten. De tours zijn bij de meeste hostels te boeken. Tip: met meerdere mensen kun je ook prima zelf een bootje huren in de haven.2. Bezoek Ko Nang Yuan

Ko Nang Yuan is een must-do als je voor het eerst naar Koh Tao gaat. Het piepkleine eilandje dat op tien minuten varen van Koh Tao ligt, is vooral bekend vanwege het befaamde uitzichtpunt. Ook kun je er goed snorkelen. Let wel op: het eiland is übertoeristisch – verwacht dus geen romantische getaway. Het eiland kent strenge regels en je staat geheid in de rij voor het viewpoint.

3. Train jezelf tot thaibokser

Muay Thai – ofwel thaiboksen – is in Thailand ontzettend populair. Hoewel er op Koh Tao minder bokswedstrijden zijn dan op buureiland Koh Samui, kun je de vechtsport hier wel zelf beoefenen. Een leuke, sportieve activiteit voor op reis – en je krijgt meteen iets mee van de lokale cultuur. Lessen volgen kan bij Island Muay Thai en Monsoon Gym & Fight Club.


doen op Koh Tao


4. Ontdek het eiland per scooter

Koh Tao is slechts 21 vierkante kilometer groot en daarmee een stuk kleiner dan haar bekende buren Koh Samui en Koh Phangan. Dat maakt het eiland goed geschikt om te verkennen op de scooter. Je kunt bijvoorbeeld het Mango View Point of het John-Suwan View Point bezoeken. Ook zijn er rondom het hele eiland leuke strandjes te vinden. Een scooter huren kost zo’n 200 baht per dag, de uitzichtpunten en stranden kennen vaak ook een kleine toegangsprijs.

5. Ga suppen met zonsondergang

Op het populairste strand van het eiland, Sairee Beach, zijn op meerdere plekken paddleboards te huur. Een ideale activiteit voor als het rustig is op zee. Door het heldere water kun je staan op het board zo het koraal onder je zien liggen. Tip: extra mooi bij zonsondergang.


Koh Tao


6. Neem een trapezeles

Mocht je even iets héél anders willen doen en ben je niet bang aangelegd, dan is een trapezeles iets voor jou. Deelnemers leren geheel in circusstijl hoe je heen en weer slingert tussen de palmbomen. Geen zorgen; je zit vast aan touwen en er is een groot veiligheidsnet. Vooraf reserveren bij Flying Trapeze Adventures is nodig, een losse les kost 1.500 baht.

Reisgids Thailand