Geld verdienen tijdens het reizen

Geld verdienen tijdens het reizen

De meeste reizigers die langere tijd weg willen moeten hun reis beperken vanwege financiële redenen. Door tijdens het reizen wat bij te verdienen kun je jouw reis door Azië echter behoorlijk verlengen. Je zult waarschijnlijk niet zo veel verdienen als bij je baan thuis, maar omdat het leven in Azië aanzienlijk goedkoper is kan het toch behoorlijk wat extra tijd opleveren. Met de juist inzet en het juiste onderzoek is geld verdienen tijdens je backpack reis makkelijker dan je denkt. Je eerste en belangrijkste stap is het samenstellen van een lijstje waarin je al jouw talenten, skills, hobby’s, interesses en kennis opsomt. Vervolgens kijk je welke te combineren zijn met reizen en welke kansen en mogelijkheden er zijn om dit om te zetten in inkomstenbronnen. Wij helpen je alvast op weg met de volgende mogelijkheden en tips.

Maak van je hobby je werk

Overweeg als duikliefhebber een kleine investering van tijd en geld in het behalen van de juiste certificaten om vervolgens als duikinstructeur, met behulp van Divezone, de vele geweldige Aziatische duikspots als onderwater speelplaats en kantoor (gratis) te trotseren.

Ga te werk als surfinstructeur en trotseer de golven. Een plezierige en avontuurlijke baan, pal op het strand, waarbij je jouw passie deelt met leergierige backpackers.

Door de wereldwijde populariteit van de yoga lifestyle schieten retreats en scholen als paddenstoelen uit de grond. Als yogaliefhebber is een mini-cursus als docent en het aanbod van Yogatraveljobs de ideale uitkomst om al inspirerend en strekkend je weg door Azië te maken.Word onderdeel van de toerisme industrie

Hostels, hotels en resorts hebben een continue vraag naar (hoog)seizoensgebonden personeel. Pagina’s zoals WorkAway, HelpX en Helpstay bieden werk in ruil voor onderdak en voeding. Ook ter plekke kun je altijd een hostel of hotel binnenlopen en vragen naar de mogelijkheden.

Werken als toeristengids kan overal en is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en plaatsen goed te leren kennen. Geef je op bij Free Walking Tour organisaties om fooien te verdienen, werk als freelance gids voor hotels en toeristenbureaus of registreer je bij organisaties zoals Withlocals en Showaround. Hiervoor is het natuurlijk wel noodzakelijk dat je langere tijd in de bestemming in Azië bent, zodat je daadwerkelijk wat over de bestemming weet.

Trotseer reisziekte en geef je op als personeelslid voor cruiseschepen of zeilboten en jachten om geld te verdienen terwijl je niets uitgeeft en diverse plekken afreist. Veel jacht- en zeilbooteigenaren zoeken crewleden die de wereld op deze unieke manier willen ontdekken. Pak je het liever groots aan? Zet dan jouw skills en talenten in en kies via allcruisejobs.com of cruiseshipjob.com uit een van de vele diverse cruiseschipbanen.Working Holiday Visa

Een visum dat (jonge) reizigers tijdelijk de toestemming geeft te werken met het doel reisgeld te sparen. De volgende Aziatische landen bieden dit visum aan: Bangladesh, China, Hong Kong, Indonesië, Japan, Maleisië, Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en Vietnam.

Werk freelance

De digitale wereld geeft ons de kans om, met een laptop en concentratie, van ieder hostel of strand een kantoor te maken door freelance te werken. Op freelance platforms zoals Upwork en Freelancer.com wordt een ongekende diversiteit en hoeveelheid diensten en projecten uitgewisseld. Denk bijvoorbeeld aan: grafisch design, vertalingen, social media management, voice-overs, teksten schrijven, virtual assistant, bloggen, betaalde onderzoeken en nog veel meer. Heb je fotografische talenten? Overweeg dan het verkopen van je beeldmateriaal via stock websites zoals shutterstock en iStock.Geef Engelse les

De populairste manier om geld te verdienen tijdens het reizen is door Engels les te geven. Vanwege de populariteit en de vele vragen die wij binnen krijgen hierover hebben wij het volgende artikel aan dit onderwerp toegewijd: Engelse les geven in Azië.

Aan het einde van de dag bezit iedereen wel een talent, skill of hobby die om te zetten is naar een inkomstenbron tijdens het reizen. Het is nu aan jou om jouw reis roeping te vinden en (je euro’s tellend) de wereld rond te reizen.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.