Inentingen

Inentingen

Een klein nadeel aan je bezoek aan Azië is dat je een aantal inentingen nodig hebt. Nu is dit natuurlijk afhankelijk van welke regio je bezoekt en hoe lang je hier gaat blijven maar in bijna elk geval heb je tenminste één vaccinatie nodig. Meer dan een klein nadeel is het ook niet, afhankelijk van welke vaccinaties je nodig hebt ben je er in een paar uur mee klaar. Het kost je vaak wel wat maar steeds vaker kan je het (voor een gedeelte) declareren bij je zorg verzekeraar.

Welke inentingen Azië heb ik nodig?

Als je naar Azië gaat, we gaan er voor het gemak even van uit, heb je in de meeste gevallen inentingen nodig voor Buiktyfus, DTP en Hepatitis A. Andere vaccinaties zijn sterk afhankelijk waar je allemaal heen gaat en hoelang je daar verblijft. Hepatitis B wordt bijvoorbeeld aangeraden als je meer dan drie maanden in risicovolle gebieden verblijft, iets wat voor veel backpackers natuurlijk het geval is.

Malaria

Malaria is één van de gevaarlijkste ziektes die je in Azië kunt oplopen maar helaas ook één van de lastigste om je tegen te beschermen. Er bestaat geen vaccinatie tegen Malaria dus je zult je moeten beschermen door het slikken van Malaria pillen. Vooral in Zuidoost-Azië komt de Malaria mug voor en dien je zeker maatregelen te nemen. Jezelf insmeren met DEET is ook nooit een overbodige luxe.

Waar je inentingen Azië laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie