Acht types die je sowieso tegenkomt op de Full Moon Party

Acht types die je sowieso tegenkomt op de Full Moon Party

Wie een beetje van feesten houdt en in Thailand is ontkomt er niet aan: de Full Moon Party op Koh Phangan. Maandelijks vinden duizenden mensen hun weg naar het eiland om een lange, zwoele en betoverende nacht te hebben. Dat het feest nu eenmaal een bepaalde sfeer heeft en daarmee ook bepaalde types aantrekt, is een feit. Hieronder vind je dan ook acht types die jij zeker op je Full Moon Party gaat tegenkomen!


Full Moon 1


1. Brit and I know it

Als de Full Moon Party een soort ‘Try before you die’ was, dan waren deze veelal Engelse mannen wereldkampioen. Permanent. Met een panfluit aan bierflessen in hun mond is werkelijk niets te gek. Waar links de snor van een van hen vlam vat bij het brandende springtouw, krijgt een ander rechts een tattoeage met een verhit blikje Chang. Als je halverwege het feest ergens een eenzaam hoofd tegenkomt die boven het zand uitsteekt, lurkend aan het rietje in zijn bucket, dan weet je het zeker: je hebt een zuivere te pakken.


Full Moon 2


2. De strandslaper

Het enthousiasme is ongekend, de buckets vliegen over de bar en alles wijst erop dat deze feestganger een hele nette partyspree neer gaat zetten. Helaas moet je rond middernacht al aan een flinke zoektocht beginnen omdat jouw vriend of vriendin in geen velden of wegen meer te bekennen is. Hij of zij heeft namelijk besloten om zich op standje zeester te installeren op het strand, en nee, wakker worden is geen optie meer. Welterusten!


Full Moon 3


3. Lowbudget bucketbietser

Aantrekkelijk, elegant en schaarsgekleed paradeert de lowbudget bucketbietser over het strand van Koh Phangan. Niet alleen omdat ze dat leuk vindt, maar ook omdat ze een duidelijk doel voor ogen heeft: zo dronken mogelijk worden met zo min mogelijk geld. Alsof de Full Moon Party een soort Miljoenenjacht is, tikt ze je op je schouder en vraagt ze met grote puppyogen ‘of ze misschien eens mag proeven wat er in je bucket zit’. Sociaal als je bent geef je haar uiteraard een positief antwoord waarna ze aan je rietje begint te teugen alsof ze vier pakken zware Van Nelle per dag rookt. Het resultaat? Je bucket is eerder leeg dan dat jij ‘Malibu’ achterstevoren kunt zeggen.


Full Moon 4


4. Jagers en verzamelaars

Deze sluwe vos weet exact hoe hij jou als vrouw zo oprecht mogelijk moet vertellen dat jij het mooiste schelpje van het strand bent. Met een strakke lach, spot-on grapjes en een gezellige uitstraling rust zijn hand na vijf minuten steeds vaker op jouw schouder. Jij bent interessant voor hem en al helemaal als je uit Tuvalu of Comores komt, want dan kan hij weer een land van zijn lijstje afstrepen. Zodra jullie lippen elkaar geraakt hebben kan hij ook goed ‘even naar het toilet’ gaan, om vervolgens elders een nieuwe sticker voor zijn stickerboekje te scoren.


Full Moon 5


5. Het ultieme feestbeest

Terwijl jij rond acht uur ‘s ochtends meer dood dan levend uit je ogen uit je ogen kijkt zijn deze feestnummers voorlopig nog niet klaar. De welbekende afterparties zijn dan ook niets voor niets georganiseerd! Als een colafles met Mentos weten zij het te presteren om ook na acht uur ‘s ochtends nog op volle toeren te draaien – and way beyond. Wie hen de dag erna op moet vangen is uiteraard de volgende vraag..


Full Moon 6


6. Mama

In iedere groep is er altijd wel die ene vriend of vriendin die het allemaal wel prima vindt. Water is een standaard sidedish voor zijn of haar alcoholische versnapering en tot twaalf uur ‘s nachts komt er simpelweg geen verdovende druppel naar binnen. Deze knul of dame is ook absoluut degene die de taxi naar huis regelt en ja, als jij midden in de nacht in tranen uitbarst omdat je rietje in het zand is gevallen biedt hij of zij twee troostende schouders. Geniet, maar drink met mate!


Full Moon 7


7. De neonvlek van Koh Phangan

Wat heeft alle kleuren van de regenboog en geen mouwen? Juist, zo’n duizenden gasten op de Full Moon. Zo’n uur voordat het feest daadwerkelijk begint vliegen de felgekleurde neonhempjes met teksten als ‘Koh Phangan’ en ‘Same same’ de toonbank over. Neem je zonnebril mee, want deze zelfbenoemde eenhoorns creëren een complete verfbom waar de carnavalsoptocht van Maastricht jaloers op mag zijn. Met een beetje moeite kun je halverwege de nacht je eigen discospringtouw gaan knutselen van de vieze volgezweten hempjes die ergens op het strand slingeren. Wel eerst uitknijpen!


Koh Phangan 2


8. De zeezeiker

Naast zwemmen, intimiteit, afkoelen en verstoppertje spelen heeft de zee rondom Koh Phangan nog meer functionaliteiten gedurende het welbekende feestje. Of die tien meter lopen naar het toilet nu echt teveel is, of dat het een enorme kick geeft – wij weten het niet. Een ding is echter zeker: om bepaalde redenen waant menig strandganger zich in een sanitair Walhalla zodra ze een stap in de zee zetten. Oh, waarom het zeewater bij Koh Phangan overigens zo lekker warm is?

Wees sociaal