Leg je reis vast met een GoPro

Leg je reis vast met een GoPro

Tijdens je backpack reis door Azië bezoek je de meest prachtige locaties, beleef je talloze avonturen en ontmoet je elke dag nieuwe mensen. Uiteraard kun je al deze leuke momenten vastleggen, maar sommige momenten moet je eigenlijk op film vastleggen. Vooral de echte avontuurlijke belevenissen zijn hier bijzonder geschikt voor. Denk hierbij aan het snorkelen rondom een eilandje in Thailand, die waterval die je ontdekt in Laos, die tocht op de brommer die je door Vietnam maakt of je wandeltocht door de bergen in Indonesië. Met je spiegelreflexcamera het water in gaan, is echter niet bepaald een aanrader. De perfecte camera waarmee je dit allemaal wel goed kunt filmen is een GoPro camera. Deze compacte camera is waterbestendig, kan tegen een stootje en nog belangrijker; schiet prachtige beelden. Tijdens alle bovenstaande avonturen en de vele andere schitterende momenten die je wilt vastleggen is de GoPro ideaal.

Voorbeeld filmpjes

Dankzij de geweldige uitvinding die YouTube heet kun je gemakkelijk filmpjes van andere backpackers bekijken, die ze met de GoPro hebben gemaakt. En veel te veel naar jaloersmakende filmpjes kijken, zoals ondergetekende. Uit al deze semi verspilde tijd zijn wel een paar aanbevelingen gekomen. Het YouTube kanaal van GoPro zelf is een goed startpunt. Dit filmpje is onze favoriet. Deze professionele filmpjes laten de vele mogelijkheden zien van de camera. Maar de filmpjes van backpackers in Azië geven een wat realistischer beeld. Dit is een van onze favorieten:

Als je nog wat tijd over hebt kun je je met dit, dit of dit filmpje ook prima vermaken. Of zoek zelf nog even verder.

Een GoPro kopen

Om de zoveel tijd komt er een nieuw model uit van de GoPro, met wat nieuwe functies en betere kwaliteit. Het nieuwste en beste model is de HERO4 Black, welke €518 kost. De Silver versie is al wat goedkoper; €428. Daarnaast kun je ook de oudere modellen nog kopen. Ook met deze kun je prima filmpjes maken. Veel van de bovenstaande filmpjes zijn met een HERO3 geschoten, goede kwaliteit dus. De camera wordt in veel winkels verkocht. Check bijvoorbeeld alle mogelijkheden op Coolblue.

De beschikbare GoPro's

Accessoires

Een nadeel van de GoPro is dat je eigenlijk nog een aantal accessoires moet komen om echt optimaal gebruik te maken van de camera. Een soort selfiestick is bijzonder handig, deze kun je in veel situaties gebruiken. Ook zijn er vele mounts voor aan je helm of surfplank. Een extra accu kan ook goed van pas komen.

Alternatieven

De GoPro is in onze ogen de beste keuze, maar zijn er andere spelers op markt. Hier vind je een aantal alternatieven voor de GoPro, die aanzienlijk goedkoper kunnen zijn. Als je gewoon wat leuke filmpjes voor thuis wilt maken zijn deze alternatieven zeker het overwegen waard.