Het ultieme nekkussen voor je backpackreis

Het ultieme nekkussen voor je backpackreis

Hoe leuk we Azië ook vinden, de lange vliegreis naar dit continent toe is niet altijd even prettig. Vanuit Europa ben je meestal minstens twaalf uur onderweg. Des te fijner is het als je deze tijd grotendeels slapend kunt doorbrengen. Zo merk je minder van de lange zit en kom je relatief fris aan op je bestemming. Een goed nekkussen is heel handig om beter te kunnen slapen. Zo ben je niet steeds aan het knikkebollen en wordt je niet met nekpijn wakker.

De opties

Je hebt nekkussen in alle soorten en maten. Bij de action kun je al voor €2,50 een nekkussen kopen. Het is beter dan niks, maar echt veel steun heb je hier ook niet aan. Als je een makkelijke slaper bent is dit wellicht een goede optie, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Ook bij andere winkels – met name op het vliegveld – kun je vele soorten nekkussens kopen. Voor €10 tot €20 kun je meestal een prima nekkussen krijgen.

Overige gebruiken

Een goed nekkussen is niet alleen handig voor in het vliegtuig, maar je hebt tijdens je backpackreis door Azië waarschijnlijk nog vaker nodig. Tijdens een lange nachtbus rit kan een kussen veel extra steun bieden en het slapen aanzienlijk gemakkelijker maken. Ook komt het helaas wel eens voor dat je in het hostel of guest house een dusdanig slecht kussen hebt dat dit nekkussen nog lekkerder slaapt. Des te meer redenen om goed na te denken over de kwaliteit van het nekkussen.


nekkussen


Onze favoriet

Als je een makkelijke slaper bent en zonder problemen de nodige uren slapend door kunt brengen in het vliegtuig raden we vooral aan een goedkope nekkussen te kopen. Als je wat meer moeite hebt om in het vliegtuig te slapen raden we echter aan om wat meer te investeren. De Cabeau Evolution S3 is met € 39,95 een stuk duurder, maar je krijgt er ook veel meer over terug.

Het kussen is gevuld met een speciaal traagschuim, dat zich vormt naar jouw lichaam. Het biedt hierdoor veel meer steun en comfort. Je betaalt wat meer, maar dit merk je gelukkig zeker in de kwaliteit.

Onze favoriete functie is echter de riemen aan de achterkant van het nekkussen. Deze riemen kan je bevestigen aan de hoofdsteun van je vliegtuigstoel. Hierdoor blijft het kussen op zijn plek zitten, zelfs als je het zelf niet vasthoudt. Dit zorgt er voor dat het kussen niet te veel beweegt en je geen nekpijn krijgt van het knikkebollen.

Kopen

Je kunt de Cabeau Evolution S3 aanschaffen op verschillende sites zoals Bol.com en Coolblue. Als je het zelf wat te duur vindt is dit ook een ideaal cadeau om aan je vrienden en familie te vragen voor je reis.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.Download onze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.