De backpackerstempel: 7-eleven in Azie

De backpackerstempel: 7-eleven in Azie

Tijdens het backpacken in Azië zal je tot vermoeiend aan toe tempels zien en heiligdommen bezoeken. Maar de echte tempel van de Azië backpacker staat je in een onverwachte hoek op te wachten: de 7-eleven.

7-eleven in Azië

Je vraagt je misschien af waarom we een heel blogartikel wijden aan een saaie mini-supermarkt. Maar deze omschrijving van de 7-eleven zal je al gauw veranderen tijdens een backpackreis door Azië. Met alleen in Thailand al meer dan 8000 vestigingen en een 7-eleven op iedere straathoek zal je deze misleidende omschrijving al gauw veranderen en een bezoek aan deze backpackerswalhalla deel maken van je dagelijkse routine. Nog steeds niet overtuigd? Lees dan nu de volgende redenen om erachter te komen waarom ook jij zal toegeven aan het heiligdom van de 7-eleven.


seven-eleven-2


..Omdat het soms een goedkope uitkomst is.

Ben je aan het backpacken in Japan of Singapore? Dan zal je portemonnee al gauw heimwee krijgen naar de goedkopere bestemmingen. Een ideale uitkomst hiervoor is de 7-eleven. Van heerlijke sushi tot vers bereide broodjes ei, je vindt het hier voor een lage prijs.

..Omdat je hier zelfs dagelijkse benodigdheden vindt.

Vergeet het meesjouwen van eindeloze hoeveelheden tandpasta, deodorant, zonnebrandcrème, poncho’s of muggenwerende spray uit Nederland. Je kan dit in iedere 7-eleven vinden.


seven-eleven-3


..Omdat je soms wel even klaar bent met noodles en rijst.

Hoe lekker de Pad Thai en de Nasi Goreng ook is, na een tijdje kan een snee brood met een plak ham als ontbijt een flinke opluchting zijn en heel toevallig verkoopt de 7-eleven dit.

..Omdat je hier goedkoop alcohol inslaat.

Kan je portemonnee je alcoholgebruik niet bijhouden? 7-eleven to the rescue. Koop hier je goedkope biertjes om ze vervolgens in het hostel, in een hangmat of op het strand te drinken. Let op, het is niet in alle landen toegestaan in het openbaar te drinken. Bovendien verschilt het per land tijdens welke uren er alcohol verkocht mag worden in de 7-elevens.

..Omdat je hier je geld kan besteden en ophalen.

Eindeloos op zoek naar een bankautomaat? Niet nodig! Het grootste deel van de 7-elevens heeft pinautomaten voor je klaar staan...Omdat je hier zelfs je was kan doen.

Niet alle reizigers weten dit en missen de kans van het comfort en gemak van je was dumpen bij de 7-eleven en het voor een klein bedrag de volgende dag weer schoon en netjes op te halen. (Niet alle landen bieden deze service, maar het kan geen kwaad om het even te vragen.)

..Omdat je hier terecht kan voor iedere snack.

Voordelig, maagvullend en met voor ieder wat wils. Of je nu een zak chips wilt voor bij je biertje, een overheerlijke tosti als ontbijt, een rol koekjes voor de ellenlange nachtbus of een ijsje om af te koelen van de hitte. Je kan het allemaal inslaan bij de 7-eleven.


seven-eleven-1


..Omdat ze langer open blijven dan van 7 tot 11.

De naam zou je doen denken dat de 7-eleven van 7 tot 11 geopend is en dit was inderdaad ook de bedoeling toen de winkelketen werd gesticht. Maar ondertussen staat de winkel er bekend om 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open te zijn. Waardoor wij ons afvragen waarom er sloten op de deur zitten…

Ga je backpacken in Azië? Dan zal ook jij verliefd worden op deze handige, altijd voor je klaar staande, praktische mini-supermarkt. Want hoe je het ook went of keert, aan het einde van de dag stelt 7-eleven je nooit teleur.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0