Andere backpackers ontmoeten

Andere backpackers ontmoeten

De precieze cijfers hebben we niet, maar een groot gedeelte van de backpackers in Azië reist alleen. Van deze groep wil 99,92% – deze precieze cijfers hebben we wel – graag andere backpackers ontmoeten tijdens hun reis. Alleen maar foto’s nemen met je selfiestick gaat ook een beetje vervelen namelijk. Bovendien willen veel backpackers die wel in een groepje reizen ook wel eens met iemand anders praten. Meer dan genoeg medereizigers om te ontmoeten dus! Aangezien iedereen dezelfde insteek heeft en het dus van twee kanten komt, gaat het super gemakkelijk. Als je ook maar een beetje sociale skills hebt komt het wel goed. Om je toch een beetje op weg te helpen geven we hieronder een paar tips om nóg makkelijker andere backpackers te ontmoeten tijdens je reis.

Where you from?

Dit is de ‘ken ik jou ergens van?’ onder de backpackers openingszinnen. Een simpele “where you from?” in de bar, het hostel, de bus of midden op straat is genoeg om een heel gesprek te beginnen. Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal en je raakt zo gemakkelijk aan de praat. Een vervelende bijwerking is wel dat je vaak hetzelfde gesprek aan het voeren bent als je veel nieuwe reisgenoten ontmoet.

Hostels

Dit moet geen verassing zijn. Een luxe hotel is leuk, maar er zijn weinig andere backpackers die hier voor kiezen. In hostels zit het echter vol met andere reizigers die ook voor low-budget gaan. De leukere hostels hebben een barretje, een pooltafel of wellicht zelfs een zwembad. Hang hier even rond en je hebt zo iemand ontmoet. Als je alleen reist is het aan te raden om in dit soort typische backpack hostels te overnachten.

Dorm

Het contact leggen wordt nog makkelijker als je in dorm slaapt. Er is altijd wel iemand te vinden in je slaapzaal – en ook altijd één iemand die altijd in de slaapzaal is – om een gesprekje mee te beginnen. Een bed in een dorm kost bovendien maar enkele euro’s!Een, moderne, dorm.


Apps

Nu alle backpackers hun smartphone meenemen en wifi in Azië makkelijker te vinden is dan een schoon toilet, wordt het gebruiken van apps om backpackers te ontmoeten ook steeds populairder. De app backpackr is hier zelfs speciaal voor gemaakt. Je kunt hiermee zowel op basis van je huidige locatie als op basis van je reisplannen backpackers ontmoeten. Ook de beruchte dating app Tinder is hiervoor goed te gebruiken. Weer er wel op voorbereid dat als je dit in Thailand gebruikt je ook veel ladyboy’s voorbij ziet komen. (Lees: dit is an sich al een reden om de app te installeren)

Georganiseerde activiteiten

Ook de georganiseerde groepsactiviteiten kunnen een goede manier zijn om andere reizigers te ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan een kookcursus of een sportieve activiteit. Dagexcursies naar een bepaalde bezienswaardigheid trekken vaak wat minder leuk publiek aan. Activiteiten georganiseerd door de betere hostels zijn daarentegen vaak wel weer heel leuk.

Genoeg mogelijkheden dus! Maar met een beetje spontaniteit en een niet al te verrot karakter moet het sowieso goed komen.

Wees sociaal