7 redenen om Couchsurfen te proberen

7 redenen om Couchsurfen te proberen

Verbazingwekkend genoeg zijn veel reizigers, ervaren of niet, nog niet of nauwelijks bekend met Couchsurfing als overnachtingsmogelijkheid. Jammer! Het is namelijk een ideale optie voor gratis verblijf dat je ervaring in het land verrijkt. Onze Couchsurfing avonturen vormen veel van onze leukste ervaringen en hebben ons geleerd dat het vele voordelen biedt. Wij delen hier de belangrijkste voordelen met je.

1. Je beleeft the local life

Hoe leuk het hostelleven ook is, het beperkt de mate waarin je het land, de cultuur en de mensen leert kennen. Je komt niet gauw buiten het toeristische gebied en brengt je tijd door met mensen voor wie alles ook nieuw is. Wanneer je bij een local verblijft, in een woonwijk waar toeristen vaak niet komen, leef je het leven zoals de locals dat doen. Je doet je boodschappen in de supermarkten waar zij komen en neemt de bus van plek tot plek. Op deze manier kom je ook eerder in aanraking met de cultuur en de gewoontes van de mensen en het land.


Couchsurfen 2

Je haalt je boodschappen waar de locals ook naar toe gaan.


2. Je beschikt over de beste bron van informatie

Met websites als BackpackenInAzie.nl, Tripadvisor en Lonely Planet is het tegenwoordig makkelijk om informatie te vinden en onderzoek te doen voor je reis. Een perfecte toevoeging hieraan ontdek je via Couchsurfing. Wanneer je bij iemand verblijft die in de bestemming is opgegroeid of er woont, krijg je unieke en uitgebreide informatie over het land. Zo leer je van alles over de geschiedenis en de interessante feitjes over het land, maar verzamel je ook informatie voor je verdere reizen in de omgeving.

3. Je maakt nieuwe vrienden

Couchsurfing is een ideale manier om nieuwe vrienden te maken over de hele wereld. Tijdens het backpacken raak je makkelijk bevriend met mensen in hostels of tijdens tours. Toch is het anders als je bij iemand thuis verblijft. Er is een grote kans dat je host je meeneemt naar vrienden of familie of je simpelweg een deel maakt van zijn of haar leven. Je deelt tenslotte een woning en een persoonlijke ruimte met je host, al is het een korte tijd. Dit creëert een speciale vriendschap en band. Vergeet bovendien niet dat Couchsurfers, hosts en reizigers, reislustige mensen zijn. Wie weet kan je het zelfs zo goed vinden met je host dat je er een nieuwe tijdelijke reispartner bij hebt.

4. Je kan genieten van een homemade meal

Vroeg of laat kan je toe zijn aan een break van de de geïmproviseerde 7-Eleven maaltijden, de hostelontbijtjes en de dagelijks brandende wc-avonturen door. Couchsurfing kan een uitkomst bieden voor een homemade maaltijd. Of je nu zelf de keuken induikt of samen met je host een lokale maaltijd in elkaar flanst, je maag zal je dankbaar zijn. Heb je een kookcursus gevolgd tijdens je backpackreis in Azië? Dan is dit je moment om te shinen.


7-Eleven 1

De 7-Eleven is geweldig, maar na een tijd reizen verlang je naar een echte homemade meal.


5. Je bespaart geld

Al zou het niet je eerste intentie moeten zijn, je bespaart veel geld met Couchsurfing. Het is namelijk volledig gratis om gebruik te maken van het platform en de regel geldt dat er geen geld gevraagd mag worden voor overnachting. Houd er wel rekening mee dat de ongeschreven regels je opleggen dat je iets terug doet voor je host. Kook een maaltijd, trakteer je host op een avondje uit of neem een leuk souvenirtje mee uit Nederland.

6. Je kan deelnemen aan evenementen

Een vaak vergeten voordeel van Couchsurfen zijn de evenementen. Ieder lid van Couchsurfing kan zich aansluiten bij een evenement of zelf een evenement opzetten. Dit zijn allerlei soorten evenementen, van yogasessies tot pub crawls en van taaluitwisselingen tot wandeltours. De deelnemers zijn zowel locals als reizigers dus is het een leuke manier om nieuwe interessante mensen te ontmoeten. Bovendien zijn alle evenementen gratis!


Yoga 1

Neem bijvoorbeeld deel aan een yogasessie tijdens het Couchsurfen


7. Je leert nieuwe talen

Tijdens het invullen van je Couchsurfingprofiel word je gevraagd welke talen je spreekt en welke je graag wil leren. Let hier op wanneer je een aanvraag doet bij een host. Je kan namelijk je host helpen Engels te leren als zij dit graag willen, maar je kan ook zelf aangeven de lokale taal te willen leren spreken. Of dit nu ook je doel is of niet, wanneer je verblijft bij een lokale host, zal je hoe dan ook een aantal woorden of zinnen oppikken. Het is altijd mooi meegenomen om aan het einde van je reis in een aantal verschillende talen een bestelling te kunnen plaatsen in een restaurant of iemand te kunnen vragen hoe het gaat.

Wees sociaal